Antena Căutare

Ministerul Culturii, despre Alexandru Darie: Ropotele de aplauze vor sta, pentru totdeauna, mărturie a creaţiei sale de geniu

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi-a exprimat regretul pentru „trecerea în nefiinţă a celui care a fost o personalitate marcantă a culturii române, un regizor de talie internaţională, director al Teatrului Bulandra, Alexandru Darie”.

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi-a exprimat regretul pentru „trecerea în nefiinţă a celui care a fost o personalitate marcantă a culturii române, un regizor de talie internaţională, director al Teatrului Bulandra, Alexandru Darie”.

Alexandru ”Ducu” Darie a murit pe 18 septembrie, la vârsta de 60 de ani.

Într-un mesaj publicat joi pe Facebook, reprezentanţii instituţiei au spus: „Amintirea lui va rămâne vie în sufletul iubitorilor de cultură, iar ropotele de aplauze care vor răsuna în sălile de teatru atunci când cade cortina şi luminile se sting, dupa ce piesele sale vor fi expuse în faţa publicului, vor sta, pentru totdeauna, mărturie a creaţiei sale de geniu. Maestre, îţi mulţumim pentru moştenirea inestimabilă pe care ne-ai lăsat-o!”.

Trupul neînsufleţit al lui Alexandru Darie va fi depus vineri, de la ora 20.00, la Teatrul Bulandra, Sala „Liviu Ciulei”, unde va rămâne până duminică, la ora 12.00. În acest interval vor avea loc, zilnic, slujbe religioase. Slujba de înmormântare va avea loc duminică, la ora 13.00, la cimitirul Bellu.

Alexandru Darie şi-a dedicat viaţa teatrului. A fost asistentul lui Dinu Cernescu şi a învăţat meserie de la David Esrig, Gheorghe Harag şi Lucian Giurchescu. Invitat să monteze pe cele mai mari scene de teatru ale lumii, din Italia, Belgia, Marea Britanie, până în Japonia, a fost recompensat pentru merite artistice deosebite cu însemnele de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, distincţie acordată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, cu Ordinul Steaua Solidarităţii Italiene în grad de Cavaler şi Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Ofiţer.

Sursa : news.ro

Mehedinţi: Profesor găsit spânzurat în sala de sport a unui liceu, chiar de către soţia sa... Destin tragic pentru doi bărbați! Au fost uciși pe loc, în timp ce reparau o mașină pe banda de urgență, pe A1...

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Mesaje de Sfântul Nicolae 2022. Urări pentru cei care își serbează onomastica
Sfântul Nicolae este sărbătorit pe data de 6 decembrie. Conform statisticilor, peste 700.000...
Horoscopul zilei de 7 decembrie 2022. Racii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 decembrie 2022 spune că nativii din zodia Racului au nevoie de odihnă....
Parteneri
Prăjitura Krem a la Krem. Rețetă de colecție
Catine.ro
Ultimele știri
x