Căutare Live

Ministerul Sănătății, lupta pro alăptare la sân! Care sunt soluțiile

Un proiect de lege care este în curs de avizare vrea să limiteze marketingul înlocuitorilor laptelui matern în favoarea alăptării la sân a sugarilor.

Cand spunem inlocuitorii laptelui matern ne referim la lapte praf, borcanasele acelea mici cu diverse sortimente de mancare pt bebelusi dar şi la biberoane si tetine. Iar mamele vor fi sfătuite să îşi hrănească pruncii pe cale naturală. În acest moment, în România, rata de alăptare exclusiv la sân este extrem de mică, de aproximativ 16%.

Promovarea laptelui praf pentru sugarii de până la un an şi a mâncării pentru bebeluşii de până la 6 luni ar putea fi interzisă începând cu luna mai. Este propunerea Ministerului Sănătăţii care îşi doreşte să limiteze marketingul agresiv făcut de companiile producătoare, în toate mediile. O noutate în acest sens este interzicerea publicităţii inclusiv pe Internet.

Ministerul Sănătăţii a armonizat legislaţia din România cu codul internaţional adoptat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi UNICEF. În primul rând, proiectul de lege prevede obligativitatea personalului medical de a promova alăptarea la sân. În al doilea rând, această componentă interzice un factor important în determinarea mamelor de a utiliza laptele praf şi anume marketingul agresiv pentru anumite produse.

Acest marketing agresiv se referă, de fapt, la o practică des întâlnită în toate maternităţile din ţară: contactarea directă de a cadrelor medicale de către companii, pentru a recomanda alimentele înlocuitoare ale laptelui matern.

Un studiu realizat de către Asociaţia SAMAS arată că cele mai multe mame iau decizia de a alăpta sau nu încă dinainte de naştere. Iar cele mai frecvente decizii de a renunţa la alăptare se iau în primele zile după naştere.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Bogdan Aurescu spune că nu există cetăţeni români printre victimele atacurile cu rachete ale Iranului în Irak...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri