Antena Căutare

Ministerul Transporturilor a făcut anunțul! Când va fi gata magistrala de metrou spre aeroportul Otopeni

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, spune că este posibil ca magistrala 6 de metrou, între Capitală şi aeroportul Otopeni, să fie gata în 2020, an în care Bucureştiul va găzdui patru meciuri la Campionatul European de fotbal, însă termenul asumat oficial pentru tronsonul de metrou rămâne 2021.

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, spune că este posibil ca magistrala 6 de metrou, între Capitală şi aeroportul Otopeni, să fie gata în 2020, an în care Bucureştiul va găzdui patru meciuri la Campionatul European de fotbal, însă termenul asumat oficial pentru tronsonul de metrou rămâne 2021.

Întrebat de jurnalişti dacă magistrala de metrou spre Otopeni va fi deschisă până în 2020, ministrul Transporturilor nu a exclus aceaastă variantă.

“Cred acest lucru, deoarece întârzierile de la magistrală au fost remediate. Până în luna iunie a acestui an nu s-a lucrat pe niciun şantier, şi la niciun metrou. Pe ordonanţa 7 pe 2016 s-au deblocat toate aceste proiecte pe care eu le-am preluat, şi cele de metrou inclusiv”, a spus Buşe, duminică, la un eveniment organizat de Metrorex, potrivit news.ro.

Însă atât ministrul, cât şi directorul general al Metrorex, Marin Aldea, au repetat că termenul oficial rămâne 2021.

Bucureştiul va găzdui peste patru ani patru dintre meciurile Campionatului European de Fotbal, Euro 2020, iar în dosarul de candidatură, Federaţia Română de Fotbal a inclus angajamente ale autorităţilor române privind realizarea, până la începutul competiţiei, a unei linii de metrou până la aeroport şi a unei legături pe autostradă între Bucureşti şi vestul Europei.

Niciuna dintre aceste promisiuni nu va fi respectată, în condiţiile în care atât metroul dintre Capitală şi aeroport, cât şi autostrada Bucureşti-Nădlac - cu tronsonul cheie Piteşti-Sibiu aflat abia în stadiul de realizare a studiului de fezabilitate - au termene de finalizare în 2021.

Tot în 2021 ar putea fi gata şi al doilea tronson al magistralei 5 de metrou, pe secţiunea Eroilor-Iancului.

"Este foarte probabil ca în 2021 să avem nu numai magistrala 6, ci şi magistrala 5 extinsă. Lucrările la magistrala 5 extinsă ar putea începe în 2019. Estimăm că doi ani ar dura parta aceasta de licitaţii şi proiectare", a menţionat ministrul.

Joi, magistrala 6 de metrou, dintre Capitală şi aeroportul Otopeni, a trecut de o nouă etapă, după ce consilierii generali ai municipiului Bucureşti au votat Planul de Urbanism Zonal (PUZ) pentru linia de metrou Otopeni - 1 Mai.

Proiectul, estimat la un miliard de euro şi care va fi finanţat din fonduri europene, ar urma să fie finalizat în 2021. Linia 6 de metrou va avea 12 staţii şi o lungime de 14 kilometri.

În prezent, în capitală sunt realizate lucrări la două tronsoane de metrou - magistrala 5 Drumul Taberei - Eroilor şi magistrala 4 1 Mai - Străuleşti, ambele înregistrând mari întârzieri.

Potrivit estimărilor actuale, ambele tronsoane vor fi finalizate anul viitor.

Maria, ispita fierbinte de la "Temptation Island – Insula Iubirii", în lenjerie intimă la TV! Și-a arătat cel ... Maşinile fără RCA sau inspecţie tehnică vor fi ridicate de primării, după două luni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x