Antena Căutare

Ministrul Agriculturii vrea sa aplice taxarea inversa la legume

Ministrul Agriculturii vrea sa aplice taxarea inversa si la legume. Va scadea evaziunea fiscala, iar in final, vor scadea si preturile, spune Valeriu Tabara. Masura trebuie aprobata insa, de Comisia Europena. Asa ca Romania trebuie a trimis o solicitare in acest sens.


Autoritatile spera ca prin introducerea acestui mecanism fiscal si la legume sa reduca evaziunea fiscala, ceea ce, in final, ar putea duce si la scaderea preturilor.

In luna mai a acestui an, Romania a primit aprobarea Comisiei Europene pentru aplicarea taxarii inverse la cereale si plante tehnice - grau, porumb, secara, orz, boabe de soia, semintele de rapita, semintele de floarea-soarelui si sfecla de zahar.

Masura a intrat in vigoare la 1 iunie si se va aplica timp de doi ani. Acordul Comisiei a venit la aproape un an de la solicitare si pentru o gama de produse mai mica decat cea propusa de partea romana.

Potrivit Ministerului Finantelor, taxarea inversa la cereale si plante tehnice va aduce statului venituri suplimentare de 240 de milioane de lei in acest an si peste 400 milioane de lei in 2012. Masura nu va duce insa la ieftinirea preturilor finale pe care le platesc consumatorii, avertizeaza producatorii agricoli.

sursa:Antena3

Ilfov: Razie de amploare intr-un complex comercial... Atentionarea cod galben, prelungita pana duminica dimineata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x