Antena Căutare

Ministrul Educației, mesaj pentru eleva din Satu Mare care a luat nota 1 la simulare:”Lucrurile nu se pot schimba peste noapte!”

Eleva care a ales să scrie șase pagini cu nemulțumirile pe care le are față de sistemul de educație la simularea examenului de Bacalaureat a ajuns în atenția ministrului Educației, Ecaterina Andronescu declarând public că n-are cum să nu-i dea dreptate puștoaicei.

Eleva care a ales să scrie șase pagini cu nemulțumirile pe care le are față de sistemul de educație la simularea examenului de Bacalaureat a ajuns în atenția ministrului Educației, Ecaterina Andronescu declarând public că n-are cum să nu-i dea dreptate puștoaicei.

Astfel, ministrul Educației Ecaterina Andronescu a declarat că eleva din Satu Mare are dreptate ”într-o bună parte din lucrare”, însă ”lucrurile nu se pot schimba peste noapte”. Ba mai mult, ea a declarat că ar vrea să o întâlnească.

”Nu pot să nu-i dau dreptate într-o bună parte din această lucrare. Unde nu-i dau dreptate? Eu cred că acolo unde, și nu este cazul numai al ei, cei care se află la această vârstă sunt supărați pe lucrurile care îi nemulțumesc, nu înțeleg poate că această perioadă este singura perioadă din viața oricăruia dintre noi pe care putem să o dedicăm formării noastre. Deci ei acum în această perioadă se pot ocupa numai de ei și de achizițiile în cunoaștere care se potrivesc cu ei și care îi ajută să devină personalități mature. Am scris în documentul acesta (n.red. în viziunea Educația ne unește pe care Ministerul Educației o propune), și cred că n-a fost o greșeală, până la urmă școala nu este o corvoadă, școala este un loc în care copilul, adolescentul exersează să devină adultul de mâine. Exercițiul acela trebuie să fie sprijinit de cei care și-au asumat să fie profesori”, a declarat Ecaterina Andronescu, la Digi24.

”Nu poți să schimbi lucrurile peste noapte. Nu se pot schimba dintr-odată. Dar o rog din tot sufletul meu să citească documentul acesta și să fie parte din procesul de schimbare. Cred că numai așa se poate”, a precizat ministrul Educației, potrivit sursei citate.

Alexandra Elena Varga, elevă de 17 ani, a participat la protestul #foaiagoală, la simularea examenului de Bacalaureat. Nu a rezolvat subiectele, însă a scris șase pagini despre sistemul de învățământ din România, lucrarea ei fiind făcută publică de mama ei, care și-a exprimat dorința ca ea ”să ajungă cât mai sus.”

Se dau bani pentru tehnologie! Copiii români vor primi 200 de euro de la stat pentru un calculator personal... Moarte tulburătoare la Reșița! O femeie a murit la doar 6 ore după operația de cezariană! Familia acuză medicii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x