Antena Căutare

Ministrul Sănătății a fost în vizită la spitalul Marie Curie din București. Singura veste bună pe care a aflat-o Achimaş-Cadariu

Trei bebeluşi au murit, autorităţile nu au aflat nici până acum ce i-a îmbolnăvit, iar ancheta bate pasul pe loc

Ministrul Sănătății a fost în vizită la spitalul Marie Curie din București. Singura veste bună pe care a aflat-o Achimaş-Cadariu Galerie
Bebeluș

Trei bebeluşi au murit, autorităţile nu au aflat nici până acum ce i-a îmbolnăvit, iar ancheta bate pasul pe loc. În plus, Ministerul Sănătăţii nu poate spune la această oră dacă inspectorii sanitari din Argeş şi-au făcut cum trebuie treaba şi dacă au transferat cu întârziere copiii la Bucureşti.

Singura veste bună este că un alt bebeluş va fi externat astăzi. Doi copii sunt însă în continuare în stare gravă. Din cei 5 pacienţi care sunt pe secţia de nefrologie, unul este cel care sau căruia trebuie să i se scoată acel cateter. Şi va pleca acasă.

Ministrul Sănătăţii a declarat la ieşirea din spital că se simte foarte frustrat că ancheta nu a dat niciun rezultat până acum.

"Sunt foarte frustrat că nu avem încă rezultatele anchetei, care s-a desfăşurat în conformitate cu procedurile standard. Am făcut apel şi la colegii noştri din Europa. Părinţii au o mare încredere în medicii de aici", a declarat Achimaş.

CITEȘTE ȘI: Argesplus.ro: Vaccinul anti-hepatită, cauza îmbolnăvirilor pe bandă rulantă în rândul bebeluşilor!

Ministrul a adăugat că, într-adevăr, lipsesc medicamente din unitatea spitalicească, dar nu în această situaţie, dând asigurări că Ministerul depune toate eforturile în acest sens. Totodată, el a precizat că în cazul în care se va dovedi că medicii de la Argeş au trimis copiii prea târziu la Bucureşti, se vor lua toate măsurile necesare.

"În această forma de sindrom hemolitic-uremic cauzată de o toxină, nu este nevoie de niciun medicament suplimentar faţă de ccea ce am avut noi aici şi de niciun protocol suplimentar. Există alte forme, cauzate de alte tipuri de germeni, care au nevoie de alte preparate, dar nu şi în aceste cazuri", a declarat un medic de la Spitalul de Copii "Marie Curie".

Cum sunt păcăliţi românii de magazine. De ce la casă plătești la fel de mult după ce a scăzut TVA-ul... Apar noi probleme în Argeș! 42 de copii au fost internaţi, de urgență, în spitalele din județ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x