Antena Căutare

Reacția ministrului Sănătății, după moartea medicului din Bihor, în timpul gărzii: „Țin să precizez...”

Minsitrul Sănătății, Sorina Pintea, a reacționat după ce un medic din Bihor a murit în timpul gărzii, spunând că în sistemul de sănătate s-au făcut pași importanți, însă efectele se vor vedea în timp.

Minsitrul Sănătății, Sorina Pintea, a reacționat după ce un medic din Bihor a murit în timpul gărzii, spunând că în sistemul de sănătate s-au făcut pași importanți, însă efectele se vor vedea în timp.

„Procentul alocat pentru medicina de familie crește. La rezidențiat s-au scos mai multe locuri în ceea ce privește medicina de familie. Sunt lucruri care nu au fost rezolvate timp de 30 de ani și nu pot fi rezolvate într-un an, și dacă le rezolvăm nu pot produce efecte”, a spus ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

„Aș vrea să precizez că tariful orar pentru gărzile în centrele de permanență a crescut la 40 de lei pe oră”, a adăugat ministrul Sănătății, după moartea medicului în timpul gărzii.

Un medic de familie în vârstă de 66 de ani din Bihor, care a ieșit la pensie în anul 2018, dar a continuat să lucreze, pentru un venit suplimentar de care ar fi avut nevoie pentru a-și susține familia, a murit în timpul gărzii, din cauza extenuării.

Bărbatul a căzut pe jos în baia spitalului, unde un asistent medical a alertat gărzile.

„Muncea foarte mult, dar nu putea să își susțină casa și familia”. Acuzații grave în cazul medicului care a murit în tim... Update. Panică la metrou, sâmbătă după-amiază! Peronul, plin de fum! Explicația Metrorex...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x