Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Bacul și Evaluarea Națională, sub semnul întrebării. Se cere anularea tuturor examenelor şi echivalarea lor cu media anilor de studiu!

Elevii ar urma să revină pe băncile școlilor, în plină pandemie de coronavirus, pentru a începe pregătirea pentru susținerea examenelor naționale. În acest context, o organizație numită "Mișcarea elevilor din România" cere anularea examenelor și echivalarea lor cu media anilor de studiu.

Se cere anularea tuturor examenelor de BAC și Evaluare Națională

Mihai Vlad, membru fondator al organizației „Mișcarea elevilor din România”, a vorbit, în exclusivitate, la Antena 3, despre anularea BAC-ului în contextul pandemiei.

O organizație a elevilor cere anularea Bacului și a Evaluării Naționale

Mişcarea Elevilor din România, împreună cu un cabinet de avocatură, cer Ministrului Educației anularea examenlor naţionale şi echivalarea acestora. Reprezentanții insituțiilor au formulat deja un memoriu adresat Ministrului Monica Anisie.

Citește și: S-a publicat calendarul Bacalaureat 2020. Condiții speciale pentru elevi. Normele pentru siguranță, anunțate de Ministerul Educației

Aceştia propun şi o serie de măsuri pentru modul în care s-ar putea calcula media, notează sursa citată.

"Noi ne dorim în acest moment amânarea, pentru că nu considerăm că statul se află în posibilitatea de a ne oferi siguranța din punct de vedere igienico-sanitar pentru desfășurarea în norme de maximă siguranță a acestor examene.

Noi nu considerăm că poate să existe soluția ca niciun elev să nu întâmpine vreo problemă în urma acestui examen", a spus Mihai Vlad, membru fondator „Mişcarea Elevilor din România”, la Sinteza zilei.

Recomandari