Live acumObservator 12
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

O adolescentă din București a sunat la „Telefonul copilului” și a spus că se va sinucide! Motivul este tulburător! „A spus că în ultimii șase ani...”

O adolescentă în vârstă de 17 ani din București a sunat, seara trecută, la „Telefonul copilului”, și a amenințat că se va sinucide, fără să dea informații despre localizarea sau identitatea ei, dar explicând motivul. 

O adolescentă în vârstă de 17 ani din București a sunat, seara trecută, la „Telefonul copilului”, și a amenințat că se va sinucide, fără să dea informații despre localizarea sau identitatea ei, dar explicând motivul.

Copila a spus că ar fi abuzată de tatăl ei. Psihologii au vorbit cu ea la telefon în timp ce poliţiştii au pornit în căutare. După 45 de minute, fata a fost găsită şi transportată la spital, în stare gravă. Acum anchetatorii încearcă să facă lumină în acest caz.

Alarma au dat-o specialiştii de la call center-ul „Telefonul copilului", linia specială înfiinţată de un ONG pentru situaţii de acest gen.

„Spunea că vrea să se sinucidă. De ce, pentru că în ultimii șase ani a fost abuzată sexual de tatăl vitreg şi nimeni nu o credea. Nici măcar medicii, inclusiv psihologul, psihiatrul cărora li s-a adresat”, a declarat Cătălina Surcel, director executiv asociația telefonul copilului.

Pentru asistenţii sociali, misiunea a fost cu atât mai grea cu cât fata nu a oferit nicio dată de identificare.

„Într-o situaţie de genul acesta, sigur, o situaţie de viaţă şi de moarte, important este să stabilizezi psiho-emoţional copilul şi să nu-l pierzi”, a mai spus Cătălina Surcel.

În paralel, psihologii au alertat politia. Şase ofiţeri au venit la callcenter, iar alte echipaje au pornit pe teren având ca indiciu doar numărul de telefon de pe care venise apelul.

„Consultanţii noştri au menţinut copilul pe telefon, ceea ce n-a fost absolut deloc simplu, în starea în care se afla. A fost o intervenţie contra cronometru, pentru a i se salva viaţa. Poliţia a încercat să identifice domiciliul. S-au dus la primul domiciliu care apărea în evidenţă şi, din păcate, nu era acolo. Acolo era tatăl vitreg, cel despre care copilul spune că o abuzează sexual de mai bine de 6 ani. Şi au identificat, apoi, un al doilea potenţial domicliu în care s-ar fi putut afla şi abia acolo au găsit-o”, a mai spus Surcel.

În cele din urmă, cu greu, forţele de intervenţie au convins-o pe fată să deschidă uşa şi au preluat-o în stare gravă, intoxicată, se pare, cu medicamente. Adolescenta a ajuns la spital.

Toată operaţiunea, de la primul telefon neoficial primit de la asociaţia "Telefonul Copilului" şi până fata a fost găsită, a durat 45 de minute.

În timp ce medicii încearcă acum să o salveze pe copilă, poliţiştii au deschis o anchetă privind acuzaţiile de abuz pe care aceasta le aduce.

Linia specială „Telefonul copilului" poate fi apelată pentru a solicita sprijin, informaţii sau consiliere la numărul 116 111.