Live acumTe cunosc de undeva!
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Momentul în care o haită de lupi devorează cadavrul unui cerb, într-o pădure din Apuseni. Imaginile inedite sunt virale 

Momentul în care o haită de lupi devorează un cerb a fost surprins în imagini inedite ce au fost făcute publice de către reprezentanții Parcului Natural Apuseni. 

Momentul în care o haită de lupi devorează cadavrul unui cerb, într-o pădure din Apuseni. Imaginile inedite sunt virale

Romsilva-Parcul Natural Apuseni

Deși observarea animalelor în această perioadă se face doar pe baza urmelor, specialiștii spunând că este aproape imposibil să fie văzuți de oameni în mod direct, reprezentanții Parcului Național Apuseni au reușit să realizeze imagini inedite, în care se poate vedea o haită de lupi ce devorează cadavrul unui cerb.

”Ţinând cont de etologia speciei (ştiinţa care se ocupă cu studiul comportamentului animalelor, în acest caz – n.red.), observarea directă a indivizilor este foarte dificilă, prin urmare, evaluarea şi monitorizarea #lupului se va face pe baza semnelor de prezenţă, în cazul de faţă este folosită metoda snow-tracking. La nivel naţional, managementul populaţiei de lupi este reglementat de prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 49/2011 cu modificările şi completările ulterioare şi ale Legii nr. 407/2006 a vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic, cu modificările şi completările ulterioare”, au scris reprezentanţii Parcului Natural Apuseni, pe contul lor de Facebook.

De asemenea, reprezentații Parcului Național Apuseni au explicat că specia Canis lupus este inclusă pe lista speciilor de faună şi floră salbatică de interes comunitar, a căror conservare necesită declararea de Arii Speciale de Conservare – SAC – formând reţeaua ecologică Natura 2000.

Ba mai mult, această specie necesită protecţie strictă. Capturarea sau uciderea exemplarelor aflate în mediul lor natural, perturbarea intenţionată în cursul perioadei de reproducere, de creştere, precum şi deţinerea lor sunt interzise, mai spun specialiştii parcului.

Credit foto: Romsilva-Parcul Natural Apuseni

Recomandari