Antena Căutare

Motivul pentru care mai multe avioane militare au fost văzute deasupra Bucureștiului. Ce se întâmplă

Bucureșteni s-au întrebat care este motivul pentru care mai multe avioane au zburat astăzi, 19 iulie 2022, deasupra Capitalei. Iată pentru ce eveniment special se pregătesc Forţele Aeriene Române.

Avion pe cer Galerie
Bucureșteni s-au întrebat care este motivul pentru care mai multe avioane au zburat astăzi, 19 iulie 2022, deasupra Capitalei | Hepta

În jurul zilei de astăzi, 19 iulie 2022, mai multe avioane militare au fost văzute deasupra Bucureștiului. De altfel, bucureștenii care nu au avut ocazia să le zărească pe cer s-au întrebat de unde vine zgomotul puternic produs de către aeronave.

Forţelor Aeriene Române au anunțat că se pregătesc pentru un eveniment foarte specială, sărbătorit în fiecare an pe data de 20 iulie, odată cu Sfântul Ilie.

De ce au zburat mai multe avioane militare deasupra Bucureștiului

Pe 14, 15, 18 și 19 iulie 2022 au avut loc antrenamentele cu aeronavele militare care vor participa la Ziua Aviaţiei Române și a Forțelor Aeriene. Mai mulți bucureșteni au observat avioanele pe cer sau au auzit zgomotele puternice produse de către acestea.

Piloții aeronavelor de luptă au început antrenamentele în jurul orei 11:00, în zona Monumentului Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor.

„Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene este sărbătorită, în fiecare an, la 20 iulie, când este prăznuit Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al piloţilor”, potrivit Forţelor Aeriene Române, relatează adevarul.ro.

Citește și: Polonia e pregătită să livreze avioane militare Ucrainei, deși e amenințată de Vladimir Putin. Ce a declarat liderul de la Kremlin

Ziua Aviaţiei Române și a Forțelor Aeriene are loc anual pe data de 20 iulie, odată cu Sfântul Ilie. Astfel, miercuri, începând cu ora 11:00, la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor din București, se va desfășura o ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori în memoria eroilor aviatori.

În timpul ceremoniei, aproape 20 de vor fi văzute pe cer. Printre acestea se numără: F-16 Fighting Falcon, C-130 Hercules, C-27J Spartan, Antonov AN-30, IAR-330, IAR-99 aparţinând Forţelor Aeriene Române, două aeronave de tip Eurofighter Typhoon aparținând Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, două aeronave de tip Eurofighter Typhoon ale Forţelor Aeriene Italiene, 2 elicoptere tip EC-135 aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, 2 elicoptere IAR-330 Puma ale Serviciului Român de Informaţii, o aeronavă Boeing 737 aparținând Tarom precum și 4 aeronave Extra 300 aparținând Aeroclubului României.

Ce zone vor survola aeronavele militare de Ziua Aviaţiei Române și a Forțelor Aeriene

Avioanele de luptă vor survola miercuri, 20 iulie 2022, mai multe localități cu prilejul sărbătorii Zilei Aviației: Piatra Neamț, Târgu Neamț, Suceava, Botoșani, Vaslui, Bârlad, Tecuci, Galați, Brăila, Focșani, Adjud, Onești, Caracal, Câmpia Turzii, Cluj-Napoca, Târgu Lăpuș, Groșii Țibleșului, Dej, Gherla, Turda, Luduș, Târgu Mureș, Sighișoara, Mediaș, Alba Iulia, Aiud.

Citește și: Imagini tulburătoare surprinse în Ucraina, la câteva ore după ce a început războiul cu Rusia. Oamenii se grăbesc să plece din țară

Aeronavele vor zbura pe cer respectând reglementările aeronautice în vigoare. În plus, se vor lua toată măsurile de siguranță necesare în privința impactului pe care îl poate avea evenimentul asupra comunității locale, conform sursei citate mai sus.

Sfântul Ilie 2022. Tradiții, obiceiuri și superstiții pe 20 iulie. Ce nu e bine să faci în această zi... Masca devine din nou obligatorie în România, în anumite locuri! Alexandru Rafila a anunțat cine trebuie să poarte din no...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x