Antena Căutare

Mures: Un copil de opt ani a fost invinetit de invatatoare, pentru ca nu stia lectia

L-a lovit cu joarda pe spate si cu rigla peste degete pana l-a invinetit. E corectia aplicata de o invatatoare din Mures unui copil de numai opt ani. Atentie, pentru un exercitiu de matematica pe care baiatul nu a stiut sa-l rezolve. De frica invatatoarei, copilul a refuzat sa mai intre in clasa si a fost mutat de parinti la o alta scoala. Pentru metodele folosite la clasa, dascalul a fost pedepsit doar cu o mustrare. Politistii au deschis o ancheta.

Vanataile au palit. Amintirile, nu. “Prima data erau dungile rosii pe spate, dar a doua zi deja se vedea albastreala pe degete si pe spate, doua dungi, cum l-a lovit”, povesteste mama copilului.

In urma cu 10 zile, fiul ei s-a intors speriat de la scoala. I-a aratat mainile si i-a povestit cum l-a lovit invatatoarea. Nu pentru vreo obraznicie, ci. pentru ca nu a stiut sa rezolve un exercitiu de matematica.

“N-am gandit ca ajunge la asa ceva, sa-l loveasca pentru un exercitiu, ca n-a stiut copilul sa-l rezolve”, spune femeia. Val-vartej, mama s-a dus la scoala. A primit-o secretara.

“Mi-o aratat la degetute era negru. Vorba era ca si pe spate era lovit, dar eu asta n-am vazut”, a spus secretara unitatii de invatamant.

Mama copilului in cauza a depus o plangere la scoala si una la politie. Hotarata sa-i faca dreptate celui mic, a mers cu el si la medicul de familie. A treia zi de la incident, inca se vedea loviturile pe spatele micutului, spune mama lui.

Intre timp, la scoala, invatatoarea era sanctionata. Cu. o mustrare scrisa. “Este o sanctiune graduala, avand in vedere ca aceasta invatatoare nu a avut pana acum niciun fel de sanctiune”, a explicat inspectorul Stefan Somesan, Inspectoratul Scolar Mures.

Prin urmare, dascalul a ramas nu doar la catedra, ci si in consiliul de administratie al scolii. Recunoaste ca l-a atins pe baiat. Dar usor; n-ar fi fost bataie.

“L-am atins la fund, probabil ca l-am atins mai rau si cineva i-a zis ca acum este momentul sa te folosesti de aceasta situatie ca sa discreditezi pe cineva”, spune invatatoarea Livia Andone.

In schimb, copilul de opt ani a refuzat sa mai intre la ore din cauza ei. Asa ca parintii au fost nevoiti sa-l mute la o scoala din alt sat. Inspectoratul scolar va demara propria ancheta doar daca parintii vor face o sesizare scrisa.

UPDATE Jaf armat la o banca din Pitesti. Politia are un cerc de 12 suspecti... Casa a doi frati din Bucuresti este... o Dacie papuc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x