Antena Căutare

Niciodată n-ai fi crezut. Șapte lucruri FALSE pe care copilul tău le învață la școală!

De-a lungul timpului, fenomene și teorii pe care le-am învățat la școală și pe care le consideram adevărate s-au dovedit a fi incorecte

De-a lungul timpului, fenomene și teorii pe care le-am învățat la școală și pe care le consideram adevărate s-au dovedit a fi incorecte.

Oamenii obișnuiau să creadă în anumite teorii științifice, dar pentru că cunoașterea evoluează continuu, mulțumită și progresului tehnologic, avem mereu de a face cu schimbări în mai multe domenii de activitate.

Vă prezentăm șapte lucruri pe care, probabil, le-ați învățat la școală și care nu sunt adevărate.

Pluto este o planetă

Deși am învățat la școală, la orele de geografie sau astronomie, că Pluto este o planetă, ei bine se pare că Pluto nu este o planetă. Începând cu anul 1800 s-a susținut ideea că există o a noua planetă, după Uranus, iar astronomii au început o serie de proiecte de cercetare pentru a localiza acest corp ceresc misterios. Nu e de mirare deci că în 1930, un cercetător, pe nume Clyde Tombaugh, a susținut că a reușit să identifice cea de-a noua planetă a Sistemului Solar și a trimis descoperirea sa celor de la Harvard. Nu după mult timp, o fetiță de 11 ani a denumit noua planetă Pluto.

Însă, odată cu anul 2003, un astronom a găsit, în spatele corpului celest Pluto, un obiect de dimensiuni mult mai mari, pe care îl denumește Eris. Noile informații au cauzat o serie de dezbateri între astronomi cu privire la ceea ce face ca o planetă să fie planetă. Așa că aceștia au decis, bazându-se pe dimensiune și locație, că Pluto nu se încadra nicicum în definiție, motiv pentru care a fost încadrată în categoria planetelor pitice.

Diamantul este cel mai dur material

Începând cu anul 2009 și-au făcut apariția materiale care își dovedeau duritatea mai ceva ca diamantul (deci diamantul nu este cel mai dur material)- nitrura de bor wurtzite (un mineral compus din zinc, fier și sulf) și diamantul hexagonal (lonsdaleit). Primul are o duritate cu 18% mai mare ca diamantul, iar cel de-al doilea cu 58% mai mare. Iar în 2013, cercetătorii au comprimat particulele de nitrură de bor pentru a crea o „nitrură de bor ultradură de o formă cubică”. Cercetătorii au reorganizat particulele asemenea straturilor unei cepe sau ale unei păpuși rusești, care încap una în cealaltă, și au creat acest compus care, astăzi, este considerat cel mai dur din lume.

Vezi ai ce lucruri neadevărate am învățat cu toții în școală!https://playtech.ro/2017/sapte-lucruri-pe-care-le-ati-invatat-la-scoala-si-care-nu-sunt-adevarate/

Alertă METEO! Vremea o ia razna. Urmează VIJELII periculoase, grindină şi ploi torenţiale... Casa Regală ÎN DOLIU! A MURIT. Anunțul a fost făcut în urmă cu puține momente!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x