Antena Căutare

Noi amănunte despre vaccinarea femeilor însărcinate. Ce a transmis Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA

Membrii Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA au făcut o amplă analiză referitoare la impactul vaccinului împotriva Covid-19 asupra femeilor însărcinate.

Femeie însărcinată vaccinată
Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA spune că femeile însărcinate se pot vaccina în siguranță | Shutterstock

Cei de la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA au ajuns la concluzia că vaccinul anti-Covid nu afectează mama, copilul, sau evoluția sarcinii. Potrivit anunuțului oficial al CDC, citat de Reuters, aceștia au făcut mai multe investigații și nici cele anterioare, nici cea mai recentă nu au relevat un potențial pericol. Astfel, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor dă asigurări că femeile însărcinate se pot vaccina în siguranță.

Astfel, la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA recomandă vaccinarea femeilor însărcinate cu una dintre cele 3 doze care au autorizație de urgență: Pfizer, Moderna, sau Johnson & Johnson. Această recomandare vine după ce în urma studiilor nu a fost identificată vreo problem de siguranță și, în plus, după ce s-a constatat că boala Covid-19 are un impact mai mare asupra femeilor însărcinate.

Citește și: Zi liberă pentru persoanele care se vaccinează anti-Covid. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea. Care sunt condițiile

Studii: Infectarea cu cornavirus în timpul sarcinii crește riscul nașterii premature

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA a afirmat că infctarea cu coronavirus favorizează nașterea prematură, iar boala Covid-19 se manifestă u o formă gravă asupra gravidelor.

Sascha Ellington, conducătorul echipei de pregătire şi de reacţie în situaţii de urgenţă a Diviziei CDC pentru Sănătatea Reproducerii a afirmat că până în prezent doar 23% dintre femeilie însărcinate au fost vaccinate cu cel puțin o doză și militează pentru creșterea acestui procentaj.

Citește și: Sarah Gilbert, una dintre co-creatorii vaccinului Oxford-AstraZeneca, a devenit păpușă Barbie. Cum arată și de ce a fost creată

Având în vedere că Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor militează pentru vaccinare, ar eîn plan și la strategii pentru ca obstetricienii şi ginecologii să devină furnizori de vaccinuri.

Ce spune Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA despre vaccinarea în timpul sarcinii

"Vrem să crească numărul femeilor însărcinate vaccinate. Vrem ca femeile să fie protejate. Nu vedem avertismente legate de siguranţă şi astfel beneficiile vaccinării într-adevăr depăşesc orice risc potenţial sau necunoscut", a declarat Sascha Ellington.

Citește și: Ce s-ar putea întâmpla din toamnă cu profesorii care refuză să se vaccineze. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost ferm

Înainte de toate aceste analize, Agenția nu recomanda vaccinare aîn rândul femeilor însărcinate, fără a se consulta cu medical în prealabil.

Acum, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA recomandă vaccinarea tuturor persoanelor de peste 12 ani, inclusiv femeilor însărcinate, care alăptează, sau care vor să rămână însărcinate.

"Suntem conştienţi de miturile care s-au răspândit legate de fertilitate. Nu se bazează pe nicio dovadă. Nu există date științifice care să susţină ideea potrivit căreia vaccinul ar afecta fertilitatea", a conchis Ellington.

De la începutul pandemiei și până în prezent au fost făcute mai multe studii referitoare la vaccin. În ceea ce-i privește pe vârstici, s-a constat că vaccinele Pfizer și Moderna au o eficacitate de 94%.

Vor fi recunoscute doar certificatele digitale Covid pentru trecerea frontierelor la nivelul țărilor UE, începând din 13... Încă un tip de înghețată este retras de pe piață. Ce ingredient cu potenţial cancerigen conține...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x