Antena Căutare

Noi schimbări pentru șoferi! Ce sancțiuni riscă aceștia de pe 20 mai dacă sunt surprinși în trafic cu ITP expirat 

Luna mai aduce schimbări pentru șoferi, întrucât Ministerul Afacerilor Interne a anunțat noi reglementări ce îi vizează pe șoferii cu ITP expirat. 

Luna mai aduce schimbări pentru șoferi, întrucât Ministerul Afacerilor Interne a anunțat noi reglementări ce îi vizează pe șoferii cu ITP expirat.

Astfel, începând cu 20 mai, șoferii care vor fi prinși cu ITP expirat vor fi amendați și se vor confisca plăcuțele. Ba mai mult, mașinile nu vor mai putea fi deplasate decât împinse sau pe platforme.

„Din 20.05.2018, dacă sunteţi surprinşi în trafic cu Inspecţia Tehnică Periodică ( ITP) expirată, poliţistul vă va reţine talonul.

Politistul va retine şi plăcuţele cu numerele de înmatriculare, vă va da amendă şi o dovadă fără drept de circulaţie.

Aşadar nu o să mai luaţi maşina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeţi la RAR deci, mult mai complicat”, se arată într-o precizare a reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Interne pe pagina de Facebook.

Ba mai mult, măsura va fi luată și în cazul în care mașina a fost cumpărată sau vândută dar nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la achiziționare.

Legislația pentru Ispecțiile Tehnice Periodice (ITP) s-a schimbat la începutul acestui an, iar noile modificări au intrat în vigoare pe 1 ianuarie 2018. De asemenea, mașinile mai vechi de 12 ani trebuie să-și facă ITP în fiecare an, conform noilor proceduri, în timp ce mașinile noi la trei ani, de la data primei înmatriculări în România și nu la doi ani, așa cum era până de curând.

Veşti NOI de la METEO! A fost cea mai călduroasă zi din luna aprilie. Ce surprize ne mai pregăteşte vremea... Tragedie la nici 300 de kilometri de București! Zece morţi şi cel puţin 20 de răniţi într-un accident de autocar în apro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x