Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Nou focar de coronavirus, în România! Mulți dintre cei infectai sunt minori: „Avem şi copii de un an, trei ani. Nu ne explicăm”

Un nou focar de coronavirus a izbucnit, într-un județ din România. Majoritatea celor infectați sunt copii. Nimeni nu știe cine sau cum a fost adus virusul.

Nou focar de coronavirus, în România! Mulți dintre cei infectai sunt minori: „Avem şi copii de un an, trei ani. Nu ne explicăm”

Hepta

Alertă în Dolj, după apariția unui nou focar de COVID-19. Şapte copii, printre care şi un bebeluş de un an, din centre de plasament şi căsuţe de tip familial din Craiova au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus.

În urma testelor periodice, și opt angajați, care avea grijă de copii, au fost depistați pozitiv.

Florin Stancu, directorul Directiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilul Dolj a declarat, pentru Mediafax, că atât copiii, cât şi salariaţii depistaţi pozitiv la COVID-19 sunt asimptomatici, dar au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova.

Ne întoarcem la carantină și restricții de circulație! OMS cere „închiderea totală”, după explozia infectărilor din ultima săptămână

„Avem şi copii de 1 an, 3 ani. Nu ne explicăm, nu există identificată o cauză sau sursa de unde să se fi îmbolnăvit. Sunt şi situaţii unde avem un caz, iar ceilalţi, personal şi beneficiari, sunt negativi. Sunt situaţii unde avem două cazuri pozitive într-o locaţie şi situaţii în care sunt şi salariaţi şi copii.

Spaţiile unde îşi desfăşuraseră activitatea sau unde locuiau au fost dezinfectate atât cu dezinfectant lichid, cât şi cu lămpi ultraviolete.(...)

Angajaţii lucrează în ture, program normal de lucru, atât că de două ori pe lună sunt testaţi toţi salariaţii din centrele rezidenţiale şi, mai nou, şi toţi beneficiarii”, a declarat Florin Stancu, director DGASPC Dolj

Adevărul despre „morții de COVID din pix”. Alexandru Rafila dezvăluie ce se întâmplă, de fapt, cu certificatele de deces

România depășește un nou record al îmbolnăvirilor

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 698 noi cazuri de îmbolnăvire.

Până astăzi, 11 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.079 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.613 au fost externate, dintre care 21.414 de pacienți vindecați și 1.793 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare și 406 pacienți externați la cerere cu test pozitiv.

Recomandari