Antena Căutare

Noul şef al Jandarmeriei este generalul de brigadă Constantin Florea, ”unul dintre puţinii generali ai Jandarmeriei”

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a anunţat, luni, că a dispus o serie de măsuri menite să crească nivelul de siguranţă a cetăţeanului, dar şi gradul de încredere a populaţiei în instituţiile din subordine. Astfel, şeful Jandarmeriei, Cătălin Ionuţ Sindile, a fost schimbat din funcţie cu generalul de brigadă Constantin Florea. Acesta a condus Inspectoratul de Jandarmi Dolj şi este ”unul dintre puţinii generali ai Jandarmeriei”.

Mihai Fifor a anunţat, luni, că a dispus măsuri pentru ”creşterea nivelului de siguranţă a cetăţeanului, pe de-o parte, şi creşterea nivelului de încredere în Ministerul de Interne şi instituţiile din subordine”.

”Am încetat astăzi împuternicirea în funcţie a şefului Jandarmeriei Române, domnul colonel Ionuţ Sindile, şi l-am împuternicit în această funcţie pe generalul de brigadă Constantin Florea. A ocupat funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Dolj, are experienţă în Jandarmerie de aproape 30 de ani şi este unul dintre puţinii general al Jandarmeriei române”, a declarat Mihai Fifor.

Acesta a precizat că aşteaptă de la generalul Florea ”să facă de îndată o analiză a activităţii Jandarmeriei” şi să prezinte ”în maxim o săptămână, primele măsuri pentru eficientizarea activităţii acestei instituţii”.

Cătălin Sindile este urmărit penal în dosarul violenţelor de la protestul din 10 august.

Parchetul General a anuţat, în 21 septembrie 2018, că şeful Jandarmeriei Române, Cătălin Sindile, adjunctul acestuia, Sebastian Cucoş şi Mihai Chirică, secretar de stat în Ministerul de Interne, sunt urmăriţi penal pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată, în timp ce maiorul Laurenţiu Cazan, director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, este urmărit penal pentru abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată, participaţie improprie la fals intelectual şi participaţie improprie la uz de fals în dosarul violenţelor de la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei.

Sursa : news.ro

MEN: Peste 5.000 de candidaţi au obţinut definitivarea şi dreptul de practică în învăţământul preuniversitar în sesiunea... ,,Dacă deschizi ochii, te voi lua acasă''. Un asistent medical a adoptat un nou-născut bolnav, abandonat la naștere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x