Antena Căutare

Nu mai sunt locuri la morga: Zeci de cadavre nu au fost ridicate de cinci luni

Institutul de Medicina Legala "Mina Minovici" din Capitala a epuizat toate spatiile de depozitare a cadavrelor, existand riscul aparitiei unor focare de infectie, intrucat primariile nu au ridicat de aproape cinci luni cadavrele fara apartinator, desi termenul maxim de stocare in frigidere este de zece zile.

"Capacitatea de stocare in frigidere este limitata. In plus, cadavrele nu sunt inghetate si se degradeaza. Exista riscul aparitiei unor focare de infectie. Acum avem 35 de cadavre fara apartinator, unele stau la noi si de peste cinci luni, cele mai multe fiind din sectoarele III si V"


Legistii au facut autopsia cadavrelor, iar primariile de sector si serviciile de asistenta sociala trebuia sa le ridice si sa le inhumeze.

"Primariile de sector ne-au spus ca nu au bani si ca oricum actiunea a fost preluata de catre Municipalitate. Cei din Primaria Capitalei spun ca nu sunt inca pregatiti pentru preluarea acestei activitati. Dar nici noi nu mai putem tine aceste cadavre care ne blocheaza activitatea", a adaugat directorul INML.

Saptamana viitoare, Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti (DGASMB) va incepe procedura de inhumare a cadavrelor fara apartinatori de la INML, dupa ce va fi incheiata licitatia pentru achizitia acestor servicii, a declarat seful DGASMB, Cosmina Simean.

"Primaria Capitalei, la solicitarea primariilor de sector va deconta, prin firma care va castiga licitatia, inhumarea cadavrelor fara apartinator de la INML. Costul mediu decontat este de 600 de lei", a spus Simean.

Citeste si Antena3

Foto:yougonnadie.posterous.com

Aurelian Soric a pierdut un nou proces cu ANI... MAE promoveaza in strainatate votul prin corespondenta, chiar daca proiectul de lege nu a fost votat in tara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x