Antena Căutare

Numărul celor care se prezintă la vaccinarea anti-rujeolă a crescut de patru ori

Cel puţin asta anunţă Ministerul Sănătăţii. În teren însă, ca în majoritatea situaţiilor, realitatea e alta.

Cel puţin asta anunţă Ministerul Sănătăţii. În teren însă, ca în majoritatea situaţiilor, realitatea e alta.

Părinţii încă nu au interes pentru imunizare, după ce s-au obişnuit ca statul să nu le asigure serul. Între timp, deşi avem vaccin, epidemia nu dă semne c-ar trece. Nici legea vaccinării n-a ajuns încă pe masa Guvernului.

Cel puţin asta declara vineri ministrul Sănătăţii. Astăzi, oficialii sunt şi mai optimişti. Amalia Şerban director general Ministerul Sănătăţii: "Posibil până la începutul şcolii să avem marea majoritate a copiilor restanţieri la vaccinare, vaccinaţi pentru rujeolă."

În realitate, însă, chiar dacă acum este vaccin suficient, părinţii nu se înghesuie la imunizare. Evită cabinetele tocmai pentru că s-au obişnuit cu lipsa serului, spun medicii.

De cealaltă parte, asociaţiile de părinţi speră ca declaraţiile ministrului să fie reale. Nu-i uită însă pe cei 32 de copii şi tineri răpuşi de rujeolă şi pe cei aproape 9.000 de pacienţi care s-au confruntat în ultimul an cu boala.

Citește mai mult pe Observator.tv!

Asfaltul proaspăt turnat pe Autostrada Soarelui, plastilină pentru copii. Se topește sub roțile TIR-urilor... Un credit la bancă a distrus viaţa unei familii din Slobozia. Deşi au plătit ratele, cei doi soţi au aflat că riscă să-ş...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x