Antena Căutare

O autospecială SMURD de ultimă generaţie stă blocată în parcarea Spitalului Judeţean Vâlcea

Situaţie revoltătoare în judeţul Vâlcea. O autospecială SMURD de ultimă generaţie, proaspăt alocată serviciilor de urgenţă din judeţ, stă blocată în parcarea Spitalului Judeţean.A fost trasă pe dreapta înainte să plece la măcar o singură intervenţie.

Situaţie revoltătoare în judeţul Vâlcea. O autospecială SMURD de ultimă generaţie, proaspăt alocată serviciilor de urgenţă din judeţ, stă blocată în parcarea Spitalului Judeţean.A fost trasă pe dreapta înainte să plece la măcar o singură intervenţie. Şi asta pentru că nu există suficienţi medici, iar la concursurile organizate pentru ocuparea postului nu s-a prezentat nimeni.

„ Medicii sunt problema. Până la ora actuală nu s-a reuşit acest lucru, neînscriindu-se la concurs. C-ul care ne-a fost distribuit anul acesta, se încadrează cu patru persoane - doi paramedici puşi la dispoziţie de către Inspectorat, un asistent şi un medic pus la dispoziţie de către UPU Vâlcea.” , a declarat Dan Pascaru, ISU VÂLCEA.

Altfel spus, schema de personal nu este suficientă pentru că Spitalul Judeţean nu are suficienţi medici pentru a asigura turele pe noua autospecială.

„C-ul trebuie să funcţioneze cel puţin 24 de ore. Şi încearcă să găsească o variantă UPU de încheia nişte contracte de colaborare cu medici care să facă doar servicii de gardă, pe ambulanţă. Să lucrăm o zi da, una nu, o zi da, două nu.” , a continuat Dan Pascaru, ISU Vâlcea.

În acest moment, SMURD Vâlcea funcţioneză cu șase ambulanţe de tip B, destinate intervenţiei de urgenţă şi transportului medical asistat al pacienţilor. Alte două ambulanțe de acest tip sunt în reparaţii.

După ce a fost audiată de anchetatori, sora Luizei Melencu a transmis un mesaj sfâșietor: „Aș vrea să știe că ...”... Razie a poliției pe străzile din Capitală. Zeci de şoferi au fost supuşi testărilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x