Antena Căutare

O copilă de 14 ani se zbate între viață și moarte după ce a urmat o dietă. Fata este ținută în viață doar cu ajutorul transfuziilor

O fetiță de 14 ani se află în stare foarte gravă la un spital din Iași după ce a ținut o dietă restrictivă prescrisă de medicul alergolog.

Lacrimi și durere la Iași! O copilă de 14 ani se zbate între viață și moarte după ce a urmat un regim strict recomandat de medic. Medicii se luptă să o țină în viață doar cu ajutorul transfuziilor de sânge

O fetiță de 14 ani se află în stare foarte gravă la un spital din Iași după ce a ținut o dietă restrictivă prescrisă de medicul alergolog.

De la vârsta de 10 ani, fetița a fost nevoită să țină această dietă, asta după ce i-au apărut bube roșii pe tot corpul, după ce a consumat niște gogoși cu ciocolată. Ajunși cu fetița la doctor, copilei i-a fost prescrisă această rețetă, care timp de 4 ani a fost respctată cu strictețe.

În prezent, părinții copilei sunt disperați, întrucât fetița se zbate pe patul de spital, între viață și moarte, iar viața ei depinde în totalitate de transfuziile de sânge. Din păcate, măduva nu mai poate produce sângele necesar, iar valorile compușilor din sânge sunt sub limitele critice.

Starea copilei este extrem de delicată, iar dacă tratamentul pe care sptalul din Iași îl urmează, nu va da rezultate, fetița va avea nevoie urgent de transplant de măduvă.

Adolescenta de 14 ani este internată la Clinica de Hematologie şi Oncologie Pediatrică de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași.

Părinții au ajuns la acel doctor, pentru că un alt doctor nu era disponibil în ace moment. Mama fetei a povestit că:
„Medicul respectiv a spus că este o alergie alimentară, trebuia să mai fac nişte analize, deja tot ce am făcut până atunci, diverse analize, ne-au costat 700 de lei, aşa că i-am zis că nu reuşim momentan, poate reuşim să facem un tratament, până una-alta. Ne-a dat acest regim extrem de strict, pe care a zis să îl urmăm”, a mai completat mama adolescentei.
Regimul impus îi permitea să mănânce doar orez, morcov, carne de pui fiartă de două ori pe săptămână, şi fructe, cum ar fi mere, pere, gutui doar sub forma unui gem făcut în casă.

Medicii susţin că, în aceşti patru ani de regim, fata a ajuns să aibă o lipsă importantă de vitamine, minerale şi oligoelemente, cum ar fi seleniu, zinc sau fier, care a dus mai întâi la pierdere în greutate, distrofie ponderală, şi în cele din urmă la o „epuizare” a măduvei, care este „uzina de făcut sânge”, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Impact puternic în Mureș! Trei autotrenuri au intrat în coliziune! Ce s-a întâmplat (FOTO)... Urșii înfometați, pericol pe străzi. Care sunt zonele pe care oamenii trebuie să le evite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x