Live acumCasa Zurli
Prime Time 20:00iUmor

După Colectiv, nu s-a schimbat nimic. O femeie cu arsuri grave din Mureș nu are loc în spitalele de arși din țară

O femeie din localitatea Sântu a fost transportată ieri, de urgenţă, la spitalul din Reghin, după ce, în casa în care se afla, a avut loc o explozie. Femeia suferit arsuri grave pe 30% din suprafaţa corpului, iar medicii fac eforturi să o salveze. Problema este că în niciun spital cu secţie de mari arşi din ţară nu există un loc liber pentru ea.

Explozia s-a produs în jurul prânzului, când femeia de 45 de ani era singură în bucătărie.

O vecină a sunat imediat la 112, iar femeia a fost transportată de urgență la spitalul din Reghin. Deşi pacienta ar trebui tratată într-o secţie pentru mari arşi, nicăieri în ţară nu se mai găseşte un loc pentru ea.

"Este vorba despre o pacientă de 44 de ani, victima unei explozii ce prezintă arsuri prin flacără cam pe 30% suprafață corporală, arsuri de gradul 2 și 3.

Este stabilă hemodinamic, așteptăm preluarea acesteia pe o secție de mari arși din Timișoara, Iași sau București care deocamdată nu au locuri libere de internare", spune Bogdan Posteucă medic rezident medicina de urgență.

Anul trecut în România existau 23 de paturi pentru marii arşi adulţi şi 10 paturi pentru copii în capitală, 5 paturi la Iaşi şi 5 paturi la Timişoara.

Recomandari