Antena Căutare

O noua sesiune de BAC, un nou val de perle! Vezi ce au scris elevii in lucrarile lor!

Ilie Moromete era un "pateu" de familie, iar Mihai Eminescu n-a putut sa cucereasca femeia iubita pentru ca "nu-i vorbea pe romaneste". Cam asta au inteles absolventii de clasa a 12-a dupa patru ani de studiu al literaturii romane, in liceu. Lucrarile de la proba scrisa de limba si literatura romana, la bacalaureat, sunt pline si de aceasta data de perle.

Aproximativ 99.000 de elevi s-au batut ieri cu poezia lui Mihai Eminescu, o afirmatie a lui Lucian Blaga si un roman la alegere. Ce-a iesit e arta curata... si asasinarea gramaticii!

"Saracu de Eminescu, mi-e mila de iel, ca au trecut atatia ani si iel tot na inteles cine-i femeia aia", scrie un absolvent.

Versurile de dragoste i-au bulversat teribil pe absolventii de 12 clase, care in fata foilor albe au simtit brusc nevoia sa filosofeze. Evident, intr-o maniera doar de ei inteleasa.

"Eminescu a cugitat multi ani ce e femeia, de e faptura in carne si oase ori neam de supranaturala."

"Nu pricep de ce un poet asa mare a iubit o femeie care mai mult tace, iar cand vorbeste, o face altfel decat el, de nu s-au inteles. Poate ca nui vorbea pe romaneste."

Afirmatia lui Lucian Blaga: "Trebuie sa existe o anumita concordanta intre actiuni si planuri, daca vrem sa scoatem din ele toate roadele pe care le pot da" a fost, categoric, piatra de incercare a examenului. Nu putini au fost cei care au comentat afirmatia, explicandu-si teoria de viata.

"Blaga zice ca omul are un plan sa-l bage in actiune si dupa ce l-a scos din actiune, a dat la roade multe."

"Ai un plan bun, da-i click pe actiune, merge actiunea, search un nou plan si tot asa, ca sa curga purcoiul de roade."

Iar cand a venit vorba despre roman...

"Scriitorul sta in vizunie si cloceste opera care iese afara la soare si la noi. Asa face si Marin Preda in romanele de suces Morometii si Cel mai iubit dintre martieni."

"Ilie Moromete al batran sta in cap la masa si de pe patul familiei din spate se uita lung la copi lui ce mananca in jurul mesii."

"Ilie Moromete este un pateu de familie care ii masoara pe toti din cap semet si apoi le zice incrutat: Luati ba si mancati."

Aproximativ 116 candidati n-au avut curajul sa-si aseze propriile perle pe foaia de examen, asa ca au incercat sa se inspire. Au fost prinsi si dati afara din examen. Cei ramasi in cursa pentru diploma de BAC isi vor primi rezultatele duminica, atunci cand vor fi afisate notele finale.

Craiova: O tanara a cazut cu parasuta pe un bloc... Podul care leaga Giurgiu de Ruse, plin de gropi! Romania a uitat sa-l asfalteze...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x