Antena Căutare

O pandemie de gripă, pe cale să izbucnească! Este inevitabilă și va afecta și România! Anunț de ultimă oră al ministrului Sănătății

O pandemie de gripă este inevitabilă, avertizează specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, iar România a recepţionat avertismentul, potrivit ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea.

O pandemie de gripă este inevitabilă, avertizează specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, iar România a recepţionat avertismentul, potrivit ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii a declarat că se vor achiziţiona vaccinuri cu patru tulpini, nu cu trei ca până acum, la recomandarea specialiştilor OMS. Se vor cumpăra 1.300.000 de doze care vor fi distribuite grupelor de risc, începând cu 15 septembrie.

Şi în acest an, s-au cumpărat 1.300.000 de doze, apoi numărul a fost suplimentat cu 30.000.

Până acum, 1.324.000 de persoane s-au vaccinat.

Măsurile ce se iau în caz de pandemie nu diferă faţă de cele luate pentru o epidemie: vaccinarea rămâne principala formă de protecţie, apoi urmează cele ce ţin de igiena personală.

Sorina Pintea a mai declarat că s-a redus foarte mult circulaţia virusului gripal, că teoretic nu ar mai fi epidemie, dar cât mai există persoane care mor din pricina infecţiei cu virusul gripal trebuie păstrate precauţiile. În total, 173 de persoane au murit până acum din cauza gripei.

Cea mai recentă pandemie de gripă a fost cauzată de virusul H1N1, care s-a răspândit în întreaga lume, în 2009 şi 2010.

Mai multe detalii despre măsurile anunțate de ministrul Sănătății în cazul izbucnirii unei pandemii de gripă sunt disponibile în clipul de mai sus din „Observator”.

Un bărbat din Roman a atacat cu bestialitate un tânăr în autobuz! Ce s-a întâmplat (VIDEO)... Legea pensiilor, neconstituțională! Ce se întâmplă cu banii românilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x