Antena Căutare

O să fie un an greu, plin de temperaturi record! „Așa ceva nu s-a mai văzut de 136 de ani

Primele șase luni ale lui 2016 au fost de departe cele mai călduroase de pe glob din anale, iar temperaturile sunt pe cale să înregistreze un nou record pentru acest an, în contextul în care încălzirea continuă.

O să fie un an greu, plin de temperaturi record! „Așa ceva nu s-a mai văzut de 136 de ani Galerie
Fenomenul afectează intens clima

Primele șase luni ale lui 2016 au fost de departe cele mai călduroase de pe glob din anale, iar temperaturile sunt pe cale să înregistreze un nou record pentru acest an, în contextul în care încălzirea continuă.

"Temperaturile medii pentru prima jumătate a acestui an sunt cele mai mari pe care le-am înregistrat până în prezent pentru această perioadă", afirmă Gavin Schmidt, director de studii spațiale la Centrul Goddard al NASA.

"2015 a fost un an foarte călduros, însă 2016 îl depășește", a adăugat el.

Din ianuarie până în iunie, temperatura la suprafața uscatului și a oceanelor a depășit recordul din 2015 cu 0,2 grade Celsius, fiind mai mare cu 1,05 grade decât media secolului trecut (13,5 grade), a anunțat și Agenția americană oceanică și atmosferică (NOAA).

Sunt cele mai calde șase luni de la începutul măsurării temperaturii, în 1880, arată Agerpres.

De altfel, luna trecută a fost cea mai caldă lună iunie înregistrată vreodată și a 14-a lună consecutivă când s-a înregistrat pe glob un record de temperatură lunară. Alături de celelalte luni, ea formează cea mai lungă perioadă continuă de creștere a temperaturilor globale în 137 de ani.

"În medie, temperaturile au fost cu 1,3 grade Celsius mai ridicate decât la sfârșitul secolului al XIX-lea" din ianuarie până la sfârșitul lui iunie, a adăugat Gavin Schmidt.

Odată cu dispariția lui El Nino și cu apariția curentului rece din Pacific La Nina, 2017 ar trebui să fie un an mai puțin călduros, a afirmat climatologul, subliniind că tendința de încălzire pe termen lung se menține.

Sărbătoare mare! Românii care poartă numele acestor sfinți sărbătoresc. Cui trebuie să îi urezi, astăzi, "La mulți ... Maria Ghiorghiu, femeia care a visat tragedia Colectiv, mărturisiri înfricoșătoare despre România: ”Urmează chinuri și t...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x