Nutritionistii au obosit explicandu-ne ca nu e nimic mai rau pe lume decat carnea de porc, plina de grasime, deci de colesterol din acela rau. Acum, insa, ar putea sa ia o pauza. Nu pentru ca nu i-ar mai asculta nimeni in aceasta perioada, doar ca, in Romania si-a facut aparitia porcul sanatos. Rezistent ca un soldat al Vietcongului, porcul vietnamez s-a adaptat rapid la mediul carpato-danubiano-pontic. Atat de bine incat incepe sa devina o adevarata amenintare pentru suprematia varului lui autohton. De ce? Simplu: carnea lui este la fel de gustoasa ca cea a porcului romanesc, dar nu are pic de colesterol
Problema este ca porcii vietnamezi sunt niste ilustri necunoscuti. In fine, aproape necunoscuti. Exista si oameni care au auzit de ei, dar multi se tem sa-i creasca.
Nu doar ca s-au adaptat, ba chiar le prieste la noi in tara. Acum porcii vietnamezi au toate calificarile necesare pentru a cuceri piata. Nu sunt pretentiosi la mancare, sunt foarte adaptabili, inteligenti si, poate cel mai important, carnea lor nu are un strop de colesterol.
“Carnea este foarte buna, deci foarte usoara. Dupa ce manaci ori mananci carne de pasare ori mananci carne de acest porc e totuna. Este putin atoasa. E un pic mai diferita decat porcul romanesc”, spune un crescator de porci vietnamezi.
In plus, daca un kilogram de carne de porc normal se vinde cu 8, 9 lei, un kilogram de carne de porc vietnamez costa minim 24 de lei.
Pe langa cei care nu se mai pot trai fara carnea de porc vietnamez, exista si oameni care au descoperit ca aceste vietati pot fi animale ideale de companie.
Foto: Hepta
Medicii nutritionisti recomanda carnea de curcan pe masa de Craciun... UPDATE! Forfota concediilor de Craciun: Cum se circula pe DN1...