Antena Căutare

Observator Special: Trecerile de pietoni au devenit treceri catre moarte

Traversarea unei strazi, chiar si pe la trecerea de pietoni a devenit un risc. Solutia ar fi instalarea unor semafoare, pentru ca toata lumea sa stie ce are de facut. Usor de cerut, greu de amplasat. Cel putin asta spun autoritatile care se plang, iar si iar, de lipsa banilor.

In 2008, o tanara studenta de 21 de ani din Repiblica Moldova si-a gasit sfarsitul pe bulevardul Kiseleff din Capitala. O femeie aflata la volanul unei limuzine nu i-a acordat prioritate de trecere. Cazul a ajuns in instanta, iar soferita a fost condamnata la doi ani de inchisoare cu suspendare. Trecerea de pietoni unde s-a intamplat tragedia era una de record negativ. In fiecare saptamana avea loc un accident in zona. Situatia s-a normalizat, cat de cat, dupa ce autoritatile au instalat un semafor.

Anul trecut, o fata de doar 19 ani afost lovita pe o alta trecere de pietoni din Bucuresti de o masina a ambasadei Rusiei. Diplomatul care se afla la volanul autoturismului a declarat atunci ca pur si simplu nu a vazut-o. Soerul a fost scos din tara de autoritatile ruse si, cel mai probabil, nu va primi o pedeapsa cu executare. Nici pana acum, intersectia aceasta nu a fost semaforizata.

La sfarsitul lui 2011, doua tinere au fost pur si simplu spulberate pe o alta trecere de pietoni. Fetele erau studente la Academia Nationala de Informatii si voiau sa traverseze strada. O soferita nu le-a observat si le-a izbit in plin. Una a murit pe loc.

Accidentul a determinat autoritatile sa amplaseze nu una, ci o gramada de lumini de semnalizare, dar soferii le ignora.

"Imbunatatirea dotarilor, amenajarilor rutiere se asigura de administratorul strazilor ori de cate ori se impune acest lucru. Se intampla sa solicitam si sa treaca mai mult timp pana sa se realizeze pentru ca de cele mai multe ori acestea sunt prinse in planul de dezvoltare si stim cu totii cat de dificila este asigurarea finantarii in ziua de astazi", a declarat Costin Tatuc, de la Directia Rutiera a IGPR.

Pe scurt, administratia strazilor nu are bani de pasarele. Nici macar de semafoare sau de semnale luminoase.

Si in restul marilor orase ale tarii situatia sta cam la fel. La Cluj- Napoca, chiar in fata sediului Consiliului Judetean, zeci de pietoni au fost loviti de masini, iar o gramada de autoturisme au ajuns direct in service, dupa ce s-au ciocnit intre ele precum bilele de biliard. La un moment dat, a aparut el: semaforul.

Au inceput scoala cu forte proaspete: Doua eleve s-au luat la bataie in zapada... Observator Special: Bucurestenii sunt corijenti la pastrarea curateniei pe strazi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x