Antena Căutare

Ocna Mures: 17 milioane de lei, pentru stabilizarea terenului si acoperirea craterului

Autoritatile din Ocna Mures sustin ca pagubele produse in urma surparii de teren determinata de prabusirea unei foste mine de sare din oras si fondurile necesare stabilizarii terenului si acoperirii craterului format in urma acestui fenomen se ridica la peste 17 milioane de lei

Primarul orasului Ocna Mures, Augustin Dragut, a declarat ca, potrivit unui bilant provizoriu, valoarea pagubelor produse in urma surparii de teren de saptamana trecuta si fondurile necesare pentru refacerea infrastructurii afectate si stabilizarea terenului si acoperirea craterului format ajung la aproximativ 17,6 milioane de lei.

Dragut a spus ca cea mai mare suma, aproximativ 6,7 milioane de lei, este necesara pentru umplerea craterului format cu roci, balast si arocament, precum si pentru lucrarile de stabilizare a terenului in zona afectata.

Primarul din Ocna Mures a explicat ca numai pentru umplerea craterului, care acum este plin cu apa sarata si resturi din fostul supermarket care s-a prabusit, ar fi nevoie de aproape 100.000 de metri cubi de piatra de munte, balast si arocament, ceea ce ar insemna aproximativ 5.000 de masini de mare tonaj pline cu aceste materiale.

Acesta a precizat ca in cei peste 17 milioane de lei sunt incluse atat pagubele produse la supermarketul distrus in intregime, cat si la celelalte patru imobile din zona afectata, printre care si sediul Administratiei Finantelor Publice Ocna Mures.

Potrivit sursei citate, sute de mii de lei sunt necesari pentru refacerea infrastructurii afectate si a canalelor de garda ale orasului.

Augustin Dragut a afirmat ca valoarea pagubelor este estimativa si urmeaza ca valorile exacte sa fie stabilite luni, in urma Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Primarul din Ocna Mures a spus ca, in prezent, surparea produsa in localitate s-a oprit, singurul fenomen care continua in zona fiind taluzarea malurilor lacului format.

Sursa: jurnalul.ro

Un tramvai a deraiat pe Bulevardul Bucurestii Noi din Capitala... 600 de jandarmi mobilizati de Revelion, restrictii de circulatie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x