Antena Căutare

Vor intra sau nu orașul Pitești și alte 11 localități în carantină? Oficialii din Argeş au controlat pieţele, terasele şi toate locurile aglomerate

Oficialii din Argeş mai au câteva zile sa îi facă pe oameni s înțeleagă ca trebuie sa respecte regulile. Prefectul a luat azi la pas pieţele, terasele şi toate locurile aglomerate. Oamenii nu par impresionaţi, nici de cifre, nici de amenzi.

Sunt mai mulţi bolnavi raportaţi azi faţă de ziua de ieri şi cu 4.000 de teste mai puţin efectuate. Avem peste 1.100 de cazuri noi confirmate astăzi, iar mai multe comunităţi sunt monitorizate de autorităţi din cauza numărului mare de infectaţi.

Următoarele trei zile sunt critice pentru judeţul Argeş. Numai astăzi au fost anunţate 106 cazuri noi de coronavirus, adică 10% din totalul îmbolnăvirilor pe toată ţara. Luni, autorităţile vor decide dacă Piteşti şi alte 11 localităţi vor intra în carantină. Până atunci, acestea sunt monitorizate, dar există riscul ca lista să se extindă între timp. Un nou focar a apărut la Călineşti într-un centru pentru adulţi cu dizabilităţi. 30 de oameni au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus, iar unul a piedut lupta cu boala. Într-o încercare tardivă de a împiedica răspândirea bolii, terasele din tot judeţul reduc programul până la ora 22, piscinele au fost închise, iar târgurile, interzise.

Două localități din Giurgiu și Prahova sunt deja în carantină

Două localităţi, din Giurgiu şi Prahova, au intrat deja în carantină. În Cartojani, Giurgiu, sunt confirmate deja 32 de cazuri de coronavirus, la puţin peste 3000 de locuitori. Ca să prevină răspândirea COVID-19, autorităţile îşi îndreaptă atenţia către câteva zone din Argeş şi Braşov.

Pitești ar putea fi primul oraș mare băgat în carantină din România

12 localităţi din județul Argeș ar putea fi închise de luni, după explozia de infectări cu Covid-19. Printre ele, municipiul Pitești și Mioveni.

Citește și: Cât ne protejează, de fapt, masca. Experimentul făcut de un medic român din SUA, dovada așteptată de toată lumea

Prefectura Argeş a anunţat, miercuri, că 12 localităţi sunt monitorizate după creşterea numărului de infectări cu noul coronavirus, fiind dispuse măsuri suplimentare. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş va decide luni eventuala carantinare a unor zone.

Localitățile din județul Argeș care ar putea intra în izolare de luni

Localităţile aflate în prezent în evaluare sunt: Piteşti, Mioveni, Ştefăneşti, Costeşti, Bălileşti, Bascov, Brăduleţ, Buzoeşti, Davideşti, Miceşti, Stâlpeni şi Vultureşti.

Creşte numărul de noi infectări cu coronavirus în Italia şi Spania. Două românce venite cu autocarul în Italia, depistat... Cum arată acum secţiile de terapie intensivă de la Ploieşti: Dacă moare un pacient, patul e ocupat imediat! Imagini cu p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x