Antena Căutare

Orașul din România unde se dau terenuri gratis! Ce pași trebuie să urmezi pentru a-ți lua deja parcela ta

Primarul din orașul Cavnic, județul Maramureș, le oferă tinerilor sub 35 de ani care vor să se stabilească în localitate 100 de parcele de case. Terenurile sunt oferite gratuit, dat fiind faptul că autoritățile locale vor să sporească populația.

Primarul din orașul Cavnic, județul Maramureș, le oferă tinerilor sub 35 de ani care vor să se stabilească în localitate 100 de parcele de case. Terenurile sunt oferite gratuit, dat fiind faptul că autoritățile locale vor să sporească populația.

Practic, pe cele 100 de parcele ar putea fi construite 100 de case.

Doritorii trebuie să îndeplinească mai multe condiții.

  • Cei care doresc să primească o parcelă de până la 400 de metri pătraţi trebuie să aibă cel mult 35 de ani, să nu deţină un teren în proprietate mai mare de 500 de metri în mediul urban şi 5.000 de metri pătraţi la ţară.
  • Odată ce primesc pământul gratuit, trebuie să înceapă să ridice casa în cel mult un an.

“Ar aduce foarte multe beneficii pe termen lung. 300 de persoane ar plăti impozite, taxe, agenţii economici ar avea cui să vândă, s-ar porni nişte motoare de care am avea nevoie”, a explicat Vladimir Petruț, primarul oraşului Cavnic, de ce a luat această decizie, citat de greatnews.ro.

Până acum, primăria din Cavnic a primit 40 de cereri. Din păcate, în zonă nu sunt foarte multe locuri de muncă, dar activează o firmă care asamblează tablouri electrice, o fabrică de pufuleţi şi una de cartoane, plus câteva magazine mici, pensiuni şi restaurante.

Cum să primești teren gratuit

Și tinerii din alte localități din țară pot să primească un teren gratuit pentru a-și ridica o locuință.

  • Tinerii din România cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani pot primi de la stat în folosință gratuită un teren pe care să își ridice o casă. Terenul poate avea o suprafață cuprinsă între 150 de m² și 1.000 de m², în funcție de localitatea în care vor să își construiască locuința.
  • Legea care prevede acest drept este Legea nr. 15 din 2003, care a fost publicată în Monitorul Oficial la data de 22 ianuarie 2003, iar apoi a fost republicată în MO pe 13 martie 2014.
  • Potrivit acesteia, tinerii majori care nu au împlinit încă 35 de ani pot primi, la cerere, o suprafață de teren din terenurile aflate în domeniul privat al unităților administrativ-teritoriale (al primăriilor), pe care să își construiasă o locuință personală.

În prezent, în localitatea Cavnic trăiesc 5.000 de locuitori.

Este val de AER AFRICAN peste România! Un nou record de temperatură a fost atins. Ce se întâmplă cu vremea de vineri... Vremea se strică! Avertizări de fenomene periculoase: COD GALBEN. Ce se va întâmpla în următoarele ore...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x