Antena Căutare

OSCAR 2019: ”Green Book” a obținut Oscarul pentru ”cel mai bun film”! Iată lista completă a câștigătorilor!

Lungmetrajul „Green Book”, regizat de Peter Farrelly, este marele câştigător al celei de-a 91-a ediţii a galei premiilor Academiei Americane de Film (AMPAS), care a avut loc duminică seară la Los Angeles.

Lungmetrajul „Green Book”, regizat de Peter Farrelly, este marele câştigător al celei de-a 91-a ediţii a galei premiilor Academiei Americane de Film (AMPAS), care a avut loc duminică seară la Los Angeles.

Filmul, cu Viggo Mortensen şi Mahershala Ali în distribuţie, este inspirat de povestea adevărată a prieteniei dintre un şofer de origine italiană şi un muzician afro-american, Dr. Don Shirley, ce se leagă în timpul unei călătorii prin Sud, în anii 1960. „Cartea verde” (Green book) reprezenta broşura cu localurile şi hotelurile destinate persoanelor de culoare.

OSCAR 2019: ”Green Book” a obținut Oscarul pentru ”cel mai bun film”! Iată lista completă a câștigătorilor!

Pelicula a primit trei trofee Oscar - „cel mai bun film”, „cel mai bun actor în rol secundar” (Mahershala Ali) şi „cel mai bun scenariu original” (Nick Vallelonga, Brian Currie, Peter Farrelly).

Articolul continuă după reclamă

Trei trofee au primit şi „Roma” al lui Alfonso Cuarón - la categoriile regie, imagine şi film în limbă străină -, şi „Black Panther, regizat de Ryan Coogler - pentru design de producţie, cea mai bun coloană sonoră şi cele mai bune costume.

„Bohemian Rhapsody” a primit cele mai multe trofee - 4 - pentru „cel mai bun actor în rol principal” (Rami Malek), „cel mai bun montaj”, „cel mai bun mixaj de sunet” şi „cel mai bun montaj de sunet”.

Cea de-a 91-a ediţie a galei Academiei Americane de Film a fost deschisă de Queen şi Adam Lambert, cu două piese reprezentative ale trupei britanice – „We Will Rock You” şi „We are the Champions”.

„Mi-am îmbrăcat fundul negru într-o rochie. Te deranjează?”. Un actor homosexual a făcut furori la gala Oscar. Cele mai spectaculoase ținute. Foto

Chiar dacă nu a existat o gazdă a ceremoniei, acest lucru a fost suplinit de cei peste 40 de prezentatori aleşi să anunţe câştigătorii, între care Barbra Straisand, Javier Bardem, Michael Keaton, Daniel Craig, Brie Larson, Charlize Theron, Mike Myers, Samuel L. Jackson, Jennifer Lopez, Tom Morello, Serena Williams, Diego Luna şi Chris Evans, Guillermo del Toro şi Julia Roberts.

Scurtele discursuri au făcut referire la scandalul celor patru categorii, ironii primite cu aplauze, la zidul pe care Donald Trump vrea să îl ridice la graniţa cu Mexicul şi la egalitatea de gen.

Tina Fey, Amy Poehler şi Maya Rudolph au fost primele prezenţe pe scenă în rol de prezentatoare. Ele au făcut referire cu umor la gafele făcute în ultima perioadă de Academie.

„Nu suntem gazdele voastre, dar vom sta aici suficient încât oamenii care vor vedea mâine USA Today să creadă că am fost”, a spus Fey.

Rudolf a completat: „În cazul în care sunteţi confuzi. Nu există gazdă în această seară şi nu va exista categoria celui mai bun film popular”.

La rândul ei, Poehler a subliniat: „Nu vom prezenta premii în pauzele publicitare, ci vom prezenta reclame în timpul premiilor”.

Una dintre cele mai amuzante prezenţe pe scena galei a fost Melissa McCarthy, ea însăşi nominalizată pentru rolul principal din „Can You Ever Forgive Me?”. În prezentarea premiului pentru „cele mai bune costume”, ea a imitat-o pe Olivia Colman în rolul reginei Anne din „The Favourite”, purtând o amplă rochie, cu o trenă plină cu iepuri din pluş.

Laura Dern a prezentat Academy Museum of Motion Pictures, care va fi în inaugurat curând, iar preşedintele Academiei, John Bailey, a făcut introducerea pentru momentul „in memoriam”, dedicat celor care şi-au dedicat viaţa cinematografiei şi care au trecut în nefiinţă în ultimul an.

Julia Roberts a anunţat marele câştigător al serii şi a fost cea care a pus punct final galei.

„Este ca un vis. Am făcut filmul ăsta cu respect. Toată povestea este despre dragoste, indiferent cum suntem. Fără Viggo nu aveam acest film”, a spus regizorul Peter Farrelly.

Cuarón a primit primul Oscar al serii, şi al treilea al său, pentru imaginea filmului „Roma”. „Filmul a fost făcut din propriile amintiri”, a spus el, mulţumind Mexicului şi familiei lui. A urmat trofeul pentru „cel mai bun film într-o limbă străină” şi cel pentru regie. „Mulţumirile nu se învechesc. Yalitza şi Marina sunt filmul!”, a mai spus cineastul mexican pe scena galei.

Pentru Rami Malek, să fie premiat cu primul Oscar din carieră pentru interpretarea rolului Freddie Mercury în „Bohemian Rhapsody” reprezintă un „moment monumental”. Emoţionat, actorul a mulţumit trupei Queen, căreia a spus că îi va rămâne dator „pe vecie”, părinţilor şi echipei de producţie.

„Poate că nu am fost alegerea evidentă, dar cred că a funcţionat”, a spus el. „Sunt fiul unor imigranţi din Egipt, reprezint prima generaţie în America (...) Este un moment pe care îl voi preţui toată viaţa”.

Tot primul Oscar din carieră l-a primit şi Olivia Colman, pentru rolul principal din „The Favourite”. La această categorie au mai fost nominalizate Glenn Close („The Wife”), considerată favorită, Yalitza Aparicio („Roma”), Lady Gaga („A Star is Born”) şi Melissa McCarthy („Can You Ever Forgive Me?”).

„Glenn Close, eşti idolul meu de atâta timp. Nu îmi doream ca asta să se întâmple aşa”, a glumit ea, declarându-se recunoscătoare regizorului Yorgos Lanthimos şi colegelor de platou, Emma Stone şi Rachel Weisz.

Regina King a câştigat primul ei Oscar, pentru rolul secundar din „If Beale Street Could Talk”, devansându-le pe Rachel Weisz („The Favourite”) şi Amy Adams („Vice”), considerate favorite.

Mahershala Ali a primit al doilea Oscar din carieră, în decurs de doi ani. Ambele trofee, pentru roluri secundare. Mai întâi, pentru „Moonlight”, în 2017, iar acum, pentru „Green Book”. El i-a mulţumit, în primul rând muzicianului Dr. Don Shirley, al cărui rol l-a interpretat, apoi lui Viggo Mortensen, „pentru că mi-a arătat drumul”, potrivit News.ro.

Barbra Straisand a fost primită de întreaga sală aflată în picioare. Ea a prezentat filmul „BlacKkKlansman” al lui Spike Lee. „Este bazat pe adevăr şi adevărul este ceva special în zilele noastre”, a spus ea. Straisand a caracterizat filmul ca „prima operă de artă” a lui Spike Lee, „relevantă şi astăzi”.

Reuşita „BlacKkKlansman” la categoria „cel mai bun scenariu adaptat” a fost primită cu ovaţii. Spike Lee a citit un discurs prin care a adus un tribut „înaintaşilor”. Cu referire la alegerile prezidenţiale din SUA, Spike Lee i-a îndemnat pe americani să meargă la vot: „Să fim de partea corectă a istoriei! Să facem ce trebuie!”.

Cele două trofee acordate de Academie pentru sunet – montaj şi mixaj – au revenit filmului „Bohemian Rhapsody”, cel mai de succes lungmetraj biografic muzical din toate timpurile. Filmul produs între alţii de Brian May şi Roger Taylor s-a impus şi la categoria „cel mai bun montaj”, deşi aici „BlacKkKlansman” era favorit.

Lady Gaga, câştigătoare a primului Oscar, pentru cântecul „Shallow” a spus: „Am muncit mult pentru mult timp. Nu este vorba despre câştig, ideea este să nu renunţi. Dacă ai un vis, luptă pentru el. Nu contează de câte ori eşti respins, ci de câte ori rămâi pe poziţie”.

„The Divine Miss M”, aşa cum a fost prezentată Bette Midler, a cântat piesa nominalizată „The Place Where Lost Things Go” din „Mary Poppins Returns”, actriţa Jennifer Hudson, premiată cu Oscar pentru „Dream Girls”, a interpretat piesa „I ll Fight” din documentarul „RBG”, iar Gillian Welch şi David Rowlings, „When a Cowboy Trades His Spurs for Wings” din „The Ballad of Buster Scruggs”. Lady Gaga şi Bradley Cooper au urcat pe scenă direct din sală, pentru a cânta „Shallow”, din „A Star is Born”.

Lungmetrajele „Roma”, regizat de Alfonso Cuarón, şi „The Favourite”, de Yorgos Lanthimos, au primit cele mai multe nominalizări anul acesta, câte zece, inclusiv la categoriile „cel mai bun film” şi „cel mai bun regizor”.

Gala premiilor Oscar de anul acesta a fost produsă de cineaştii Donna Gigliotti, premiată de Academie pentru „Shakespeare in Love”, şi Glenn Weiss, regizor recompensat cu 14 trofee Emmy.

În Statele Unite, ABC a transmis în direct gala care anul trecut a fost urmărită de 26,5 milioane de telespectatori, aceasta fiind cea mai scăzută cifră din toate timpurile.

Ceremonia care a durat trei ore şi un sfert a fost difuzată în direct, în România, de postul Digi 24.

Lista câştigătorilor celei de-a 91-a ediţii a galei premiilor Oscar:

Cel mai bun film: „Green Book” - câştigător. Au mai fost nominalizate „Black Panther”, „BlacKkKlansman”, „Bohemian Rhapsody”, „The Favourite”, „Roma”, „A Star is Born” şi „Vice”.

Cel mai bun regizor: Alfonso Cuarón - „Roma” - câştigător. Au mai fost nominalizaţi Spike Lee - „BlacKkKlansman”, Pawel Pawlikovski - „Cold War”, Yorgos Lanthimos - „The Favourite” şi Adam McKay - „Vice”.

Cea mai bună actriţă: Olivia Colman („The Favourite”) - câştigătoare. Au mai fost nominalizate Yalitza Aparicio („Roma”), Glenn Close („The Wife”), Lady Gaga („A Star Is Born”) şi Melissa McCarthy („Can You Ever Forgive Me?”).

Cel mai bun actor: Rami Malek („Bohemian Rhapsody”) - câştigător. Au mai fost nominalizaţi Christian Bale („Vice”), Bradley Cooper („A Star is Born”), Willem Dafoe („At Eternity's Gate”) şi Viggo Mortensen („Green Book”).

Cel mai bun actor în rol secundar: Mahershala Ali („Green Book”) - câştigător. Au mai fost nominalizaţi Adam Driver („BlacKkKlansman”), Sam Elliott („A Star is Born”), Richard E. Grant („Can You Ever Forgive Me?”) şi Sam Rockwell („Vice”).

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Regina King („If Beale Street Could Talk”) - câştigătoare. Au mai fost nominalizate Amy Adams („Vice”), Marina de Tavira („Roma”), Emma Stone şi Rachel Weisz („The Favourite”).

Cel mai bun scenariu original: „Green Book” (Nick Vallelonga, Brian Currie, Peter Farrelly) - câştigător. Au mai fost nominalizate „The Favourite” (Deborah Davis, Tony McNamara), „First Reformed” (Paul Schrader), „Roma” (Alfonso Cuarón), „Vice” (Adam McKay).

Cel mai bun scenariu adaptat: „BlacKkKlansman” (Charlie Wachtel, David Rabinowitz, Kevin Willmott, Spike Lee) - câştigător. Au mai fost nominalizate „The Ballad of Buster Scruggs” (Joel Coen, Ethan Coen), „Can You Ever Forgive Me?” (Nicole Holofcener şi Jeff Whitty), „If Beale Street Could Talk” (Barry Jenkins), „A Star Is Born” (Eric Roth, Bradley Cooper, Will Fetters).

Cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza: „Roma” (Mexic) - câştigător. Au mai fost nominalizate „Capernaum” (Liban), „Cold War” (Polonia), „Never Look Away” (Germania) şi „Shoplifters” (Japonia).

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: „Spider-Man: Into the Spider-Verse” (Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman) - câştigător. Au mai fost nominalizate „Incredibles 2” - Brad Bird, „Isle of Dogs” - Wes Anderson, „Mirai” - Mamoru Hosoda, „Ralph Breaks the Internet” - Rich Moore, Phil Johnston, Clark Spencer.

Cel mai bun lungmetraj documentar: „Free Solo” (Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi) - câştigător. Au mai fost nominalizate „Hale County This Morning, This Evening” (RaMell Ross), „Minding the Gap” (Bing Liu), „Of Fathers and Sons” (Talal Derki), „RBG” (Betsy West, Julie Cohen).

Cea mai bună imagine: „Roma” (Alfonso Cuarón) - câştigător. Au mai fost nominalizate „Cold War” (Lukasz Zal), „The Favourite” (Robbie Ryan), „Never Look Away” (Caleb Deschanel), , „A Star Is Born” (Matthew Libatique).

Cel mai bun montaj: „Bohemian Rhapsody” (John Ottman) - câştigător. Au mai fost nominalizate „BlacKkKlansman” (Barry Alexander Brown), „Green Book” (Patrick J. Don Vito), „The Favourite” (Yorgos Mavropsaridis), „Vice” (Hank Corwin).

Cel mai bun mixaj de sunet: „Bohemian Rhapsody” - câştigător. Au mai fost nominalizate „Black Panther”, „First Man”, „A Quiet Place”, „Roma”.

Cel mai bun montaj de sunet: „Bohemian Rhapsody” - câştigător. Au mai fost nominalizate „Black Panther”, „First Man”, „Roma” şi „A Star Is Born”.

Cele mai bune efecte vizuale: „First Man” - câştigător. Au mai fost nominalizate „Avengers: Infinity War”, „Christopher Robin”, „Ready Player One”, „Solo: A Star Wars Story”.

Machiaj şi coafură: „Vice” - câştigător. Au mai fost nominalizate „Border” şi „Mary Queen of Scots”.

Cele mai bune costume: „Black Panther” (Ruth E. Carter) - câştigător. Au mai fost nominalizate „Ballad of Buster Scruggs” (Mary Zophres), „The Favourite” (Sandy Powell), „Mary Poppins Returns” (Sandy Powell), „Mary Queen of Scots” (Alexandra Byrne).

Cel mai bun cântec original: „Shallow” - „A Star Is Born” - de Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando, Andrew Wyatt şi Benjamin Rice - câştigător. Au mai fost nominalizate „All The Stars” - „Black Panther” - de Kendrick Lamar, SZA, „I’ll Fight” - „RBG” - de Diane Warren, „The Place Where Lost Things Go” - „Mary Poppins Returns” - de Marc Shaiman, Scott Wittman, „When A Cowboy Trades His Spurs For Wings” - „The Ballad of Buster Scruggs” - de Willie Watson, Tim Blake Nelson.

Cea mai bună coloană sonoră originală: „Black Panther” (Ludwig Goransson) - câştigător. Au mai fost nominalizate „BlacKkKlansman” (Terence Blanchard), „If Beale Street Could Talk” (Nicholas Britell), „Isle of Dogs” (Alexandre Desplat), „Mary Poppins Returns” (Marc Shaiman, Scott Wittman).

Design de producţie: „Black Panther” (Hannah Beachler) - câştigător. Au mai fost nominalizate „First Man” (Nathan Crowley, Kathy Lucas), „The Favourite” (Fiona Crombie, Alice Felton), „Mary Poppins Returns” (John Myhre, Gordon Sim), „Roma” (Eugenio Caballero, Bárbara Enrı́quez).

Cel mai bun scurtmetraj live-action: „Skin” (Guy Nattiv) - câştigător. Au mai fost nominalizate „Detainment” (Vincent Lambe), „Fauve” (Jeremy Comte), „Marguerite” (Marianne Farley), „Mother/ Madre” (Rodrigo Sorogoyen).

Cel mai bun scurtmetraj de animaţie: „Bao” (Domee Shi, Becky Neiman-Cobb) - câştigător. Au mai fost nominalizate „Animal Behaviour” - Alison Snowden, David Fine, „Late Afternoon” - Louise Bagnall, „One Small Step” - Andrew Chesworth, Bobby Pontillas, „Weekends” - Trevor Jimenez.

Cel mai bun scurtmetraj documentar: „Period. End of Sentence” (Rayka Zehtabchi, Melissa Berton) - câştigător. Au mai fost nominalizate „Black Sheep” (Ed Perkins), „End Game” (Rob Epstein, Jeffrey Friedman), „Lifeboat” (Skye Fitzgerald), „A Night at the Garden” (Marshall Curry).

Dragobetele 2019. Top filme de dragoste Netflix, perfecte pentru 24 februarie... Filme de Oscar 2019. Lista celor mai bune filme la Oscar 2019...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 1 noiembrie 2024. Iamina și Camelia au ajuns aproape la final! Ce sumă au câștigat
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 1 noiembrie 2024. Iamina și Camelia au ajuns aproape la final! Ce sumă au câștigat Luni, 04.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x