Antena Căutare

(P) 8 Martie Ziua Femeii – ce flori să oferim

Ziua Internațională a Femeii este anual sărbătorită pe 8 martie în întreaga lume. Această zi simbolizează realizările politice, sociale și economice ale femeilor din istorie.

coș u trandafiri roz
Pe 8 martie se sărbătorește în întreaga lume Ziua Internațională a Femeii | Sursa: pixabay.com

Ziua Internațională a Femeii a apărut după un protest al femeilor muncitoare care și-au dorit scurtarea zilei de muncă, condiții mai bune și salarii mai mari. Acest protest a avut loc în anul 1857, dar în unele țări această zi și-a pierdut semnificația. Totuși Organizația Națiunilor Unite împreună cu ONG-urile feministe spun că ziua de 8 martie trebuie să amintească de condițiile sociale și economice cu care se confruntă în fiecare zi femeile din întreaga lume.

Toate femeile trebuie să primească flori în ziua de 8 martie, iar în funcție de relația pe care o ai cu ea poți alege narcise, trandafiri, lalele, orhidee, frezii sau crizanteme, fiecare având o semnificație aparte.

Narcisele

Narcisele sunt flori de primăvară ce semnifică renașterea și un nou început. Fiind flori de primăvară sunt potrivite pentru 8 martie. Le poți include într-un buchet cu zambile sau iriși.

Trandafirul

Trandafirul alb este floare ce simbolizează puritate și inocență, pe când trandafirul roșu semnifică iubirea. Cea mai bună alegere pentru soție sau iubită este un buchet de trandafiri roșii. Dacă vă aflați la începutul relației, este o alegere bună un buchet de trandafiri albi pentru că simbolizează un nou început.

Lalele

Lalelele au fost mereu niște flori elegante ce semnifică dragostea perfectă și fiind una dintre cele mai populare flori de primăvară, este cadoul perfect pentru 8 martie. În funcție de culoare, fiecare lalea are semnificația ei.

  • Lalelele roșii sunt potrivite pentru iubită sau pentru soție, exprimând iubirea.
  • Lalelele galbene sunt potrivite pentru colege sau prietene, deoarece semnifica prietenia.
  • Lalelele mov sunt potrivite pentru o persoană pe care o respecți, fiind un simbol al eleganței și al regalității. I le poți oferi mamei sau șefei tale.

Orhideea

Orhideea este o floare delicată ce simbolizează eleganță și rafinament. Un buchet de orhidee transmite cu ușurință faptul că vrei să-i transmiți admirație și respect. Acestea sunt potrivite atât pentru mamă, cât și pentru iubită fiind un simbol al iubirii. Pentru un aspect cu adevărat special, poți pune în buchetul de orhidee și câteva hortensii.

Freziile

Freziile sunt simboluri ale nevinovăției, ale prieteniei și ale încrederii, și sunt renumite pentru parfumul lor. Fiecare culoare a freziei are semnificația sa:

  • Freziile mov semnifică eleganța.
  • Freziile albe semnifică iubirea la început de drum.
  • Freziile galbene semnifică răbdarea.

Crizantemele

Deși sunt flori de toamnă, sunt potrivite pentru a i oferite mamei cu ocazia zilei de 8 martie. Aceste flori simbolizează înțelepciunea și viața lungă.

Știind semnificația fiecărei flori, știi exact ce flori 8 martie să le oferi femeilor din viața ta și cu siguranță vei reuși să le faci să zâmbească cu ocazia zilei lor internaționale.

Anunțul Ministerului Sănătății, după ce se cumpără un medicament folosit în caz de incident nuclear: iodură de potasiu. ... Starea de alertă nu va mai fi prelugită în România din 8 martie 2022, anunță Klaus Iohannis. Vor fi eliminate și o serie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x