Antena Căutare

(P) Ce alegeri să faci pentru a avea consum cât mai mic de gaze naturale pentru încălzire pe timpul iernii?

Toți consumatorii caută să plătească valori cât mai mici pentru utilități. În cazul facturilor la gaze naturale, extrem de importantă este alegerea furnizorului.

Descoperă ce trebuie să faci ca să ai un consum mai mic de gaze naturale

vreaulanova.ro

Pentru facturi gaze cât mai reduse ca valoare, trebuie semnat un contract pe piața liberă cu un furnizor care garantează prețuri cât mai mici. Liberalizarea pieței de energie a adus noi oportunități, atât pentru furnizori, cât și pentru consumatori.

Pe website-ul ANRE se pot compara tarifele, dar ideal este să se verifice și pe website-urile companiilor luate în calcul, pentru a se vedea diverse oferte în mod concret. Spre exemplu, cei de la Nova Power & Gaz propun mai multe variante de prețuri valabile cel puțin o perioadă de timp, în mod ferm. Prețul gazelor este stabilit pe principii concurențiale, format în baza cererii și ofertei.r

Dincolo de tarife în sine (care includ într-o proporție destul de mare și costuri fixe, reglementate de stat, de exemplu pentru serviciile de transport gaze naturale), consumatorii pot influența valorile facturilor (pe timp de iarnă, pentru încălzire) prin unele decizii legate de locuințe. Astfel, de la alegerea locuinței, până la alte alegeri legate de dotări, totul contează enorm.

Apartament sau casă / vilă la sol? Un apartament la bloc are nu doar spațiu mai mic, dar și mai puțini pereți exteriori. Astfel, anumiți pereți sunt de fapt încălziți inclusiv de vecini, deci necesarul este mai redus. Multe elemente contează, precum punctele cardinale - locuințele orientate către nord sunt de obicei mai friguroase. Dacă locuiești la parter sau la ultimul etaj, cu siguranță vei avea nevoie să consumi mai mult gaz pentru a asigura încălzirea adecvată a apartamentului.

Cât de mari sunt geamurile, cât de calitative sunt ferestrele (inclusiv tâmplăria folosită) - iată alte decizii relevante. Evită spațiul inutil, căci nu uita că va trebui să îl încălzești. O locuință foarte spațioasă are nu doar un cost mare la cumpărare, ci și un cost constant ridicat pentru întreținere, cu atât mai mult pe timp de iarnă.

Alegerea materialelor de construcție a locuinței influențează foarte mult valoarea facturilor de gaze naturale. Nu uita de partea de izolare exterior / interior locuință, cu materiale de mare capacitate în acest sens. Nu contează dacă locuiești la bloc sau la casă, izolează toți pereții exteriori!

Centrala termică și caloriferele, importante pentru consum mai mic

Asigură-te că ai o centrală termică pe gaz în condensare. Este mai ecologică, dar dincolo de reducerea impactului asupra mediului înconjurător, reduci și facturile la gaze naturale. Reducerea nu este impresionantă, dar ca orice discount, la nivel de an se adună și ajunge la o valoare importantă, ce nu trebuie ignorată. Nu uita nici de importanța dotării locuinței cu calorifere de calitate, cu un bun randament de încălzire.

Dacă faci alegeri inspirate legate de locuință în sine, plus alegere isteață a furnizorului de gaze naturale, vei avea costuri rezonabile chiar și pe timpul iernii, chiar dacă folosești această resursă energetică pentru încălzirea casei tale / apartamentului tău.

.

Victorie pentru echipa de Robotică a României. Este prima dată în ultimii 30 de ani când câștigă o echipă care nu este d... Rezultate Loto 22 iulie 2021. Numerele câștigătoare la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...
Ce dezvăluie manichiura despre personalitatea ta
Detalii fizice aparent nesemnificative pot oferi indicii despre felul de a fi al unei persoane....
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023. Vărsătorii pot face o schimbare importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 8 iunie 2023 spune că nativii din zodia Vărsător au șansa să facă o...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x