Antena Căutare

(P) Cum îți păstrezi motivația când înveți ceva nou

Deprinderea unor noi abilități are nenumărate beneficii pentru bunăstarea ta fizică și mentală. Învățarea continuă poate preveni demența, îți poate spori adaptabilitate și te poate ajuta să te simți mai împlinit.

(P) Cum îți păstrezi motivația când înveți ceva nou
(P) Cum îți păstrezi motivația când înveți ceva nou

Text: Mihaela Pascari

Ea poate deschide noi uși și oportunități pentru viitorul tău, menținându-ți creierul activ și îmbunătățind calitatea somnului. De asemenea, nu trebuie să petreci zile în șir încercând să înveți ceva nou. Mai jos găsești câteva idei menite să te ajute să-ți îndeplinești acest nou obiectiv.

#1 Axează-te pe ce te interesează!

Nu ești forțat de împrejurări să te axezi pe un singur subiect atunci când te decizi să înveți ceva nou. Ești liber să alegi orice temă sau activitate care te atrage. Fie că este vorba de sport, astrofizică, gătit sau IT poți aprofunda respectivul subiect și să dobândești, cu această ocazie, abilități într-o nouă activitate. Cercetează mai multe subiecte și gândește-te care te interesează cel mai mult. Dacă te atrage un subiect, sunt șanse mult mai mari să-ți păstrezi motivația pe parcursul procesului de învățare!

#2 Profită de multiple beneficii pentru sănătate

Învățarea poate reduce drastic nivelul de stres, poate îmbunătăți funcția memoriei, îți poate ameliora starea de spirit și capacitatea de a învăța în viitor. Învățarea crește densitatea mielinei, substanța albă din creier. Iar asta îți va permite să înveți mai eficient și mai rapid în viitor. Se spune că anumite tipuri de învățare, cum ar fi învățarea mânuirii unui instrument muzical, întârzie apariția simptomelor de Alzheimer și demență.

#3 Când înveți ceva nou simți că preiei controlul asupra propriei vieți

În special în timpul restricțiilor impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19, poate fi ușor să-ți recâștigi controlul asupra propriei vieți prin învățarea a ceva nou. Incapacitatea de a călători peste tot și de a explora lumea te poate face, de asemenea, să simți o lipsă de scop. Învățând lucruri noi, poți recâștiga și simțul scopului. Poți simți că ai realiza ceva, îți dezvolți cunoștințele și ai o direcție în viață. Iar aceste sentimente te ajută să ai o mult mai bună stare emoțională.

#4 Vizualizează-ți reușita!

Uneori poate fi dificil să-ți recunoști propriile succese, mai ales când ești atât de prins de ceva nou pentru tine. Un sfat util care te poate ajuta să conștientizezi că ești pe drumul cel bun și-ți poate crește motivația succes este crearea unei liste cu toate lucrurile pe care le-ai realizat. Ea poate fi updatată zilnic, săptămânal sau chiar lunar. E important să-ți recunoști și să-ți apreciezi propriul succes - ești mai departe decât crezi că ești! Fie că este vorba despre o listă într-o agendă, sticky notes sau un calendar ținut online, orice îți va fi de ajutor!

#5 Înconjoară-te cu oameni motivați!

Când te înconjori cu oameni pozitivi și motivați, ei îți vor oferi cel mai mult sprijin și încurajare. Adună o rețea mică, de calitate, de persoane care te vor sprijini în atingerea obiectivelor. Iar dacă sunt oameni care încearcă să te descurajeze, ignoră negativitatea lor. Critica constructivă este necesară pentru schimbarea comportamentului, dar descurajarea nu te va ajuta să-ți păstrezi motivația.

Spre exemplu, dacă vrei să dezvolți competențe în domeniul IT și vrei să cunoști oameni cu aceleași interese, atunci te poți înscrie la cursurile de IT puse la dispoziție de eJobs România, prin proiectul Cursuri de IT by eJobs. Acestea sunt create printr-un proiect cofinanțat din Fondul Social European, parte a programului Operațional Capital Uman 2014-2020.

Ce trebuie să știi despre cursuri:

– Cursurile sunt 100% gratuite, finanțate prin fonduri europene

– Au loc de luni până vineri, între orele 17:00 / 17:30 și 20:00 / 20:30 (ora de începere se stabilește la prima oră de curs)

– Te ajută să faci reconversia către un job în domeniul IT

– Se întâmplă 100% online

– Te învață o abilitate practică, căutată pe piața muncii

Cursurile gratuite în IT sunt disponibile prin:

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe ID

proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Contactează-ne la 0729 699 505 sau [email protected]!

Ce se întâmplă cu medicii care au forme ușoare de Covid-19 și trebuie să meargă la muncă... Mama și fiica au dispărut în urmă cu 5 ani și polițiștii au fost uimiți să afle unde au fost în acest timp. Ce au descop...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x