Antena Căutare

(P) Motivele care au făcut din învățarea online viitorul educației

În lumea de azi, unde timpul înseamnă bani, digitalizarea economisește foarte mult timp. În plus, există multe orașe în care sistemul de transport nu este pe deplin dezvoltat. Cursanții ar trebui să petreacă multe ore în trafic pentru a ajunge într-o sală fizică.

În lumea de azi, unde timpul înseamnă bani, digitalizarea economisește foarte mult timp. În plus, există multe orașe în care sistemul de transport nu este pe deplin dezvoltat.

Text: Mihaela Pascari

Într-un astfel de context, un curs digital vine ca un salvator chiar și pentru cei din cele mai îndepărtate părți ale țării. Trebuie doar să te conectezi la internet pentru a învăța un nou subiect, în loc să pierzi timp cu deplasarea. Și acesta nu este singurul motiv pentru care învățarea online reprezintă viitorul educației.

1. Învățarea online oferă flexibilitate

Învățarea online permite atât celui care predă, cât și celui care participă la curs să stabilească un program care-i avantajează. Prin urmare, utilizarea unei platforme educaționale online permite un echilibru mai bun al muncii și al studiilor, deci nu este nevoie să renunți la nimic. Învățarea online te va ajuta totodată să deprinzi abilități vitale de gestionare a timpului și să capeți în timp mai multă autonomie. Iar aceste aspecte îți vor fi de mare ajutor și-n viața profesională.

Articolul continuă după reclamă

2. Presupune diversitate

Într-un spațiu vast precum internetul, există abilități și subiecte infinite de predat și învățat. Un număr tot mai mare de companii și instituții de învățământ oferă versiuni online ale programelor lor pentru diferite niveluri și discipline. Învățarea online este, de asemenea, o opțiune excelentă pentru obținerea unui certificat recunoscut sau diplomă fără a pune piciorul fizic într-o sală de curs.

3. Poate fi chiar o variantă gratuită

Învățarea online îți permite să studiezi de oriunde din lume sau din orice colț al României. Iar asta înseamnă că nu este nevoie să faci naveta dintr-un loc în altul sau să urmezi un program rigid. Mai mult decât atât, nu doar economisești timp, ci economisești și bani, care pot fi cheltuiți pentru alte priorități.

4. Absolvirea unui curs online merită trecută în CV

Învățarea online te ajută să fii independent, pentru că ești exclusiv responsabil pentru cât și cum înveți. Iar dacă reușești să închei cu brio un curs desfășurat online te poți folosi de acest exemplu atunci când răspunzi la întrebări pe parcursul unui interviu de angajare. A te angaja în ceva și a te asigura că duci la bun sfârșit, fără ca o persoană să te mâne din spate, reprezintă o abilitate dorită de mulți angajatori. Ea arată că ești dedicat și știi să te automotivezi, 2 plusuri valoroase la locul de muncă.

5. Pune punct inegalităților

Diversitatea și accesibilitatea sunt, de asemenea, teme cheie pentru viitorul educației. Cu un acces mai bun la educație prin intermediul învătării online, mulți adulți consideră că educația va deveni mai accesibilă pentru cei cu dizabilități sau persoanele defavorizate. Învățarea online poate contribui la încetarea inegalității, precum și la transformarea lumii într-un loc mai divers și mai acceptabil din punct de vedere cultural.

Te tentează să urmezi un curs online în IT pentru a te bucura pe deplin de beneficiile acestei modalități de a învăța? Dacă vrei să obții o calificare în JavaScript sau în QA, poți urma cursurile gratuite în IT, puse la dispoziție de eJobs prin Proiectul cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

La aceste cursuri de IT se poate înscrie orice persoană care bifează următoarele puncte:

Are domiciliul sau reședința în orice județ din România (cu excepția județului Ilfov și Municipiului București)
Are o vârstă cuprinsă între 25 și 65 de ani
Este angajată, cu contract de muncă, PFA , Întreprindere Individuală
A absolvit cel puțin 8 clase

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe

ID proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Contact:

SILVIU PETRESCU
[email protected]
0729.729.843

Familia Regală britanică are reguli stricte când vine vorba de alimentație. Kate Middleton a dezvăluit ce preferințe are... Lynne Oakes, o mamă din Londra, și-a regăsit fiul după 52 de ani. Ea a fost nevoită să îl dea spre adopție după ce l-a n...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 13 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Cer noros și temperaturi scăzute
Super Neatza, 13 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Cer noros și temperaturi scăzute Luni, 13.01.2025, 08:26
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x