Antena Căutare

(P) Realizările zilnice îți pot spori eficiența la job

Cel mai important la locul de muncă este să nu aștepți o promovare sau să finalizezi un proiect ca să fii fericit. Ci mai degrabă să apreciezi acele lucruri mici care te ajută să construiești pas cu pas cariera ta.

Cel mai important la locul de muncă este să nu aștepți o promovare sau să finalizezi un proiect ca să fii fericit. Ci mai degrabă să apreciezi acele lucruri mici care te ajută să construiești pas cu pas cariera ta. Pe lângă lista de task-uri zilnice, cea cu realizări te poate ajuta să fii mai determinat și mai implicat la job. | Antena 1

Pe lângă lista de task-uri zilnice, cea cu realizări te poate ajuta să fii mai determinat și mai implicat la job.

De ce ai nevoie de două liste

Menține un to-do list cu ceea ce este nevoie să faci, acesta îți permite să urmărești șirul sarcinilor pe care le ai de parcurs într-o zi. De asemenea, ai în vedere și crearea unei liste cu lucrurile îndeplinite pentru a vedea cât de multe ai realizat într-o zi. Și da, pe această listă poți pune toate acele sarcini neprevăzute care ai impresia că stau în calea productivității tale.

Urmărind lista de realizări, găsești repede răspunsul la întrebarea: „Ce am făcut toată ziua?“. Cu o scurtă privire pe această listă te vei simți mai împlinit și mai fericit.

Articolul continuă după reclamă

Dacă simți că volumul de lucru este prea mare și nu reușești să creionezi, la final de zi, lista de realizări, poate că nu ești în locul sau domeniul potrivit. Vestea bună este că oricând poți aplica la un job nou pe eJobs.ro sau te poți reprofila într-un domeniu pe placul tău. Spre exemplu, dacă dorești un loc de muncă mai bine plătit, atunci IT-ul este o opțiune bună. Pentru început, te poți înscrie în proiectul Cursuri de IT by eJobs, cofinanțat din Fondul Social European, parte a programului Operațional Capital Uman 2014-2020.

Te poți înscrie în proiect dacă…

… ai domiciliul sau reședința în orice județ din România (cu excepția județului Ilfov și Municipiului București

… ai o vârstă cuprinsă între 25 și 65 de ani

… ești angajată, cu contract de muncă, PFA sau ÎI

… ai absolvit cel puțin 8 clase

… dispui de acces la internet (viteză minimă de 10 Mb/s) – cursurile au loc doar online

… ai în posesie un computer (laptop sau PC) cu webcam (integrat sau separat) pentru a permite accesul la curs/examen

… ai în posesie difuzor/căști și microfon pentru a participa la discuții

… ești un bun vorbitor de limba engleză (mediu/avansat)

… deții competențe digitale de bază

Cursurile gratuite în IT sunt disponibile prin:

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe ID

proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Un alt aspect pozitiv este sentimentul că ai făcut un progres și ai îndeplinit acele task-uri urgente. De multe ori, simți că poate îți neglijezi agenda zilnică pentru a da întâietate solicitărilor venite de la colegi. Dar și îndeplinirea acestor sarcini contează în evaluarea ta și în acel sentiment de mulțumire.

Cum te ajută lista cu realizări

Când alergi toată ziua pentru a da telefoane și a trimite e-mail-uri, pentru ca în final să bifezi to-do list-ul, la finalul zilei te întrebi: „Ce am obținut azi?“. Iată avantajele unei liste cu realizările tale pe care, probabil, nu le-ai luat în considerare:

Ești mai mulțumit de jobul pe care îl ai. În timp ce agenda zilei îți permite să-ți organizezi sarcinile de lucru, să înțelegi ceea ce ai realizat cu adevărat într-o zi este mult mai important. Și este o sursă de motivare. Ești mult mai mulțumit și mai determinat să înveți lucruri noi când scrii ceea ce ai realizat și revezi lista cu acele lucruri pe care nici nu te așteptai să le îndeplinești într-o zi.

Descoperi o nouă sursă de inspirație. Lista de realizări este un antidot pentru lipsa productivității. Când refuzi să recunoști cât de mult ai îndeplinit, treptat nu mai ai perspectivă și sentimentul de vinovăție își spune cuvântul. Cel mai potrivit este să recunoști toți pașii pe care îi faci în carieră, micile victorii care au venit ca urmare a eforturilor tale. Abordarea este o sursă de inspirație și de oxigen când te simți copleșit de sarcinile de lucru.

Investești în starea interioară. Modul în care abordezi situațiile la job și după terminarea programului de lucru, ține de starea ta interioară. Doar tu poți face diferența în abordare. O atitudine pozitivă ajută la rezolvarea problemelor și îmbunătățește creativitatea și luarea unor decizii bune.

Premierul Nicolae Ciucă, anunț important legat de plafonarea prețurilor la curent și gaze de la 1 aprilie 2022. Ce întâm... (P) Totul despre pantalonii moto: ce caracteristici au și cât de confortabili sunt...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x