PAȘTE 2018. Cum alegi CARNEA DE MIEL ca să nu te îmbolnăvești

Tot ce vrei sa stii despre carnea de miel: de unde sa o cumperi, cum sa o prepari.

Carnea de miel este una de calitate. Nu are foarte mult colesterol în comparaţie cu alte sortimente şi este o sursă bună de proteine, fier, seleniu, zinc şi vitamina B12. Însă e important să ții cont de anumite trucuri pentru a alege corect carnea de miel pentru masa de Paști. Altminteri, riști îmbolnăvirea! Au pățit-o mulți și nu vrei să-ți petreci Paștele 2018 în spital!

Sfaturi ca să alegi corect carnea de miel

Când mergi la cumpărături alege bucăţi de carne slabă, fără prea multă grăsime din care îţi va fi uşor să pregăteşti tot ce îţi doreşti pentru masa de Paşti. Carnea de miel trebuie să fie fermă la atingere, cu un miros specific de oaie, de o culoare rozalie şi să nu fie lipicioasă. Mare atenţie și la organele de miel pentru drob să nu aibă pete sau noduli.

Mielul trebuie să aibă 10-14 kg, aceasta este greutatea ideală, după tăiere. La sacrificare, se pierde până la 1/3 din greutate. Mieii mai mici, sub 9-10 kilograme, au carnea indigestă, conţin colagen şi oxipurine, care dăunează sănătăţii, mai ales persoanelor care suferă de gută.

Când să pregătești carnea de miel

Trebuie să ştii că nu e recomandat să găteşti carnea de miel imediat după tăierea lui. Înainte de a pregăti ciorba de miel, friptura de miel, drob de miel sau alte preparate tradiționale de Paști, carnea trebuie lăsată la marinat (în frigider) cel puţin câteva ore. Nutriţioniştii recomandă carnea de miel înăbuşită sau preparată pe grătar, evitându-se pe cât posibil prăjelile. Stufatul trebuie să conţină cât mai multe legume, deoarece carnea nu conţine fibre şi legumele te vor ajuta să împiedici problemele legate de constipaţie.

Cum să aromatizezi perfect carnea de miel

Condimentele potrivite pentru carnea de miel sunt: usturoi, boia dulce, seminţe de muştar, cimbru, rozmarin, piper, ceapă verde, ardei, mentă, foi de dafin şi curry. Carnea se lasă la marinat câteva ore în frigider.

Cel mai important SFAT atunci când vrei să cumperi carnea de miel pentru Sărbătoarea Învierii este să nu o achiziționezi din locuri/spaţii neautorizate sanitar-veterinar. De asemenea, verifică atent ca produsul să aibă ştampila sanitar- veterinară, care atestă faptul că animalul sacrificat a fost sănătos. Altfel, rişti să cumperi fie carne stricată sau infestată cu diferite parazitoze şi să-i îmbolnăveşti pe toţi cei care o vor consuma, fie carne de alt animal!...

Parteneri
Rulouri cu scorțișoară. Rețeta celebrelor cinnamon rolls
Dacă nu ai încercat încă rețeta de rulouri cu scorțișoară, o poți pune pe listă pentru a o prepara într-un weekend. Rețeta celebrelor cinnamon rolls este ușor de preparat, rulourile sunt delicioase și le vei adora de la prima degustare. Rulourile cu scorțișoară pot fi savurate simple sau alături de cafea, de un ceai aromat sau o cană cu lapte.
Catine.ro
Ultimele știri