- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Carnea de miel este una de calitate. Nu are foarte mult colesterol în comparaţie cu alte sortimente şi este o sursă bună de proteine, fier, seleniu, zinc şi vitamina B12. Însă e important să ții cont de anumite trucuri pentru a alege corect carnea de miel pentru masa de Paști. Altminteri, riști îmbolnăvirea! Au pățit-o mulți și nu vrei să-ți petreci Paștele 2018 în spital!
Sfaturi ca să alegi corect carnea de miel
Când mergi la cumpărături alege bucăţi de carne slabă, fără prea multă grăsime din care îţi va fi uşor să pregăteşti tot ce îţi doreşti pentru masa de Paşti. Carnea de miel trebuie să fie fermă la atingere, cu un miros specific de oaie, de o culoare rozalie şi să nu fie lipicioasă. Mare atenţie și la organele de miel pentru drob să nu aibă pete sau noduli.
Mielul trebuie să aibă 10-14 kg, aceasta este greutatea ideală, după tăiere. La sacrificare, se pierde până la 1/3 din greutate. Mieii mai mici, sub 9-10 kilograme, au carnea indigestă, conţin colagen şi oxipurine, care dăunează sănătăţii, mai ales persoanelor care suferă de gută.
- Citește și: PAȘTE 2018. Când încep DENIILE
Când să pregătești carnea de miel
Trebuie să ştii că nu e recomandat să găteşti carnea de miel imediat după tăierea lui. Înainte de a pregăti ciorba de miel, friptura de miel, drob de miel sau alte preparate tradiționale de Paști, carnea trebuie lăsată la marinat (în frigider) cel puţin câteva ore. Nutriţioniştii recomandă carnea de miel înăbuşită sau preparată pe grătar, evitându-se pe cât posibil prăjelile. Stufatul trebuie să conţină cât mai multe legume, deoarece carnea nu conţine fibre şi legumele te vor ajuta să împiedici problemele legate de constipaţie.
Cum să aromatizezi perfect carnea de miel
Condimentele potrivite pentru carnea de miel sunt: usturoi, boia dulce, seminţe de muştar, cimbru, rozmarin, piper, ceapă verde, ardei, mentă, foi de dafin şi curry. Carnea se lasă la marinat câteva ore în frigider.
Cel mai important SFAT atunci când vrei să cumperi carnea de miel pentru Sărbătoarea Învierii este să nu o achiziționezi din locuri/spaţii neautorizate sanitar-veterinar. De asemenea, verifică atent ca produsul să aibă ştampila sanitar- veterinară, care atestă faptul că animalul sacrificat a fost sănătos. Altfel, rişti să cumperi fie carne stricată sau infestată cu diferite parazitoze şi să-i îmbolnăveşti pe toţi cei care o vor consuma, fie carne de alt animal!...
COD PORTOCALIU de ger și ninsori. Peste 500 de pompieri sunt pregătiţi să intervină. Școlile se închid!... Compania Naţionala de Administrare a Infrastructurii Rutiere își face firma de construcții...