De aceea Biserică Ortodoxă cântă cu bucurie "Hristos a înviat din morți cu moartea pe moarte calcând și celor din morminte viață dăruindu-le".
Sărbătoarea Învierii Domnului e izvor de bucurie și pace, de lumină și speranță în lupta noastră cu greutățile vieții. Anul acesta serbăm Sfintele Paști într-o vreme de tristețe, într-o vreme de pandemie, care răspândește oamenilor teamă de îmbolnăvire și de moarte, iar autoriățile sunt nevoite să ia măsuri de oprire a răspândirii bolii.
Ultima oră! Alte 11 decese s-au înregistrat în Vinerea Mare! Bilanțul a ajuns la 411
În acest context, Biserica suferă mult deoarece slujitorii ei nu se pot ruga împreună în aceeași biserică, în același locaș de cult cu credincioșii. În acest sens, casele credincioșilor din parohii devin capele familiale care, prin rugăciune, țin legătura cu bisericile, mărturisind credința comună în Hristos cel răstignit și înviat.
Trebuie să arătăm și noi în jurul nostru iubire smerită și milostivă față de toți oamenii, dar mai ales față de cei bolnavi și săraci. Să ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos să binecuvânteze pe toți medicii și cei care-i ajută pe cei bolnavi, dar și pe cei care lucrează pentru poporul român", a spus Patriarhul Daniel.
Sărbătoarea Sfintelor Paşti este izvor de lumină şi speranţă în lupta cu greutăţile vieţii, transmite Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, adăugând că, în această vreme de pandemie cu noul coronavirus, când autorităţile de stat sunt "nevoite să ia măsuri de oprire a răspândirii bolii", casele credincioşilor devin paraclise, care, prin rugăciune, ţin legătura cu bisericile, mărturisind credinţa în Hristos.
Medicul român care a vindecat cei mai mulți pacienți cu COVID-19, avertisment care dă fiori reci
Înaltul ierarh ortodox îndeamnă la "iubire smerită şi milostivă faţă de cei bolnavi şi săraci, singuri şi întristaţi".
Raed Arafat, anunț de maximă importanță: "Numărul testelor a crescut și o să ajungem la 8.000 pe zi"
Paştele îşi trage denumirea de la cuvântul ebraic "Pesah" al vechilor iudei, care înseamnă "trecere".
Raed Arafat, anunț de maximă importanță: "Numărul testelor a crescut și o să ajungem la 8.000 pe zi"
Mai întâi, cuvântul a desemnat trecerea sau aducerea lumii de către Dumnezeu dintru nefiinţă întru fiinţă, iar mai apoi trecerea poporului israelian din robia egipteană la libertatea deplină, scăpat de la moarte prin sângele mielului pascal.
Dacă mielul pascal a prefigurat încă de atunci sacrificiul şi jertfa de pe cruce a Mântuitorului Iisus Hristos, sărbătoarea de Paşte a continuat să reprezinte pentru fiecare om în parte şi pentru întreaga omenire o trecere, atât de la moarte la viaţă, cât şi de la robia păcatelor la starea de libertate a fiilor lui Dumnezeu.
(sursa: Agerpres.)
Medicul român care a vindecat cei mai mulți pacienți cu COVID-19, avertisment care dă fiori reci... Incendiu violent în Râmnicu Vâlcea: Flăcările se vedeau pe deasupra blocurilor, părea că le înghite...