Patriarhul Daniel, mesaj pentru români: "Anul acesta ținem legătura cu bisericile prin rugăciune"

Patriarhul Daniel le-a transmis un mesaj credincioșilor cu ocazia Sărbătorilor Pascale. "Sărbătoarea Învierii Domnului Iisus Hristos ne arată biruința iubirii sale smerite și milostive asupra păcatului, asupra Iadului și asupra morții.

De aceea Biserică Ortodoxă cântă cu bucurie "Hristos a înviat din morți cu moartea pe moarte calcând și celor din morminte viață dăruindu-le".

Sărbătoarea Învierii Domnului e izvor de bucurie și pace, de lumină și speranță în lupta noastră cu greutățile vieții. Anul acesta serbăm Sfintele Paști într-o vreme de tristețe, într-o vreme de pandemie, care răspândește oamenilor teamă de îmbolnăvire și de moarte, iar autoriățile sunt nevoite să ia măsuri de oprire a răspândirii bolii.

Ultima oră! Alte 11 decese s-au înregistrat în Vinerea Mare! Bilanțul a ajuns la 411

În acest context, Biserica suferă mult deoarece slujitorii ei nu se pot ruga împreună în aceeași biserică, în același locaș de cult cu credincioșii. În acest sens, casele credincioșilor din parohii devin capele familiale care, prin rugăciune, țin legătura cu bisericile, mărturisind credința comună în Hristos cel răstignit și înviat.

Trebuie să arătăm și noi în jurul nostru iubire smerită și milostivă față de toți oamenii, dar mai ales față de cei bolnavi și săraci. Să ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos să binecuvânteze pe toți medicii și cei care-i ajută pe cei bolnavi, dar și pe cei care lucrează pentru poporul român", a spus Patriarhul Daniel.

Sărbătoarea Sfintelor Paşti este izvor de lumină şi speranţă în lupta cu greutăţile vieţii, transmite Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, adăugând că, în această vreme de pandemie cu noul coronavirus, când autorităţile de stat sunt "nevoite să ia măsuri de oprire a răspândirii bolii", casele credincioşilor devin paraclise, care, prin rugăciune, ţin legătura cu bisericile, mărturisind credinţa în Hristos.

Medicul român care a vindecat cei mai mulți pacienți cu COVID-19, avertisment care dă fiori reci

Înaltul ierarh ortodox îndeamnă la "iubire smerită şi milostivă faţă de cei bolnavi şi săraci, singuri şi întristaţi".

Raed Arafat, anunț de maximă importanță: "Numărul testelor a crescut și o să ajungem la 8.000 pe zi"

"Trebuie să arătăm şi noi în jurul nostru iubire smerită şi milostivă faţă de toţi oamenii, dar mai ales faţă de cei bolnavi şi săraci, singuri şi întristaţi. Să ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos, cel Răstignit şi Înviat să binecuvânteze pe toţi medicii şi pe toţi cei care ajută pe cei bolnavi, dar şi pe cei care lucrează pentru binele poporului român.

Ne rugăm Domnului Iisus Hristos cel Înviat din Morţi să dăruiască poporului român şi lumii întregi sănătate şi ajutor, speranţă, pace şi bucurie. Vă dorim tuturor Sărbători fericite de Paşti şi vă adesăm salutul pascal Hristos a Înviat!", se arată în mesajul Patriarhului Daniel.

Paştele îşi trage denumirea de la cuvântul ebraic "Pesah" al vechilor iudei, care înseamnă "trecere".

Raed Arafat, anunț de maximă importanță: "Numărul testelor a crescut și o să ajungem la 8.000 pe zi"

Citește și
colaj de imagini cu alec baldwin dintr-un film si una realizata de paparazzi
Reacția lui Alec Baldwin după ce a provocat moartea Halynei Hutchins pe platourile de filmare. Cum a fost pozat după tragedie
Reacția lui Alec Baldwin după ce a provocat moartea Halynei Hutchins pe platourile de filmare. Cum a fost pozat după tragedie
audrey-kevin-colaj
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
O tânără de 19 ani s-a căsătorit cu un bărbat cu 42 de ani mai în vârstă. Cum au reacționat părinții fetei
gaura in pamant langa fundatia unei case
O femeie a văzut mișcări suspecte în temelia casei și a chemat ajutoare. A înspăimântat-o ce se afla acolo: ”Am scos 90”
O femeie a văzut mișcări suspecte în temelia casei și a chemat ajutoare. A înspăimântat-o ce se afla acolo: ”Am scos 90”
Mai multe articole


Mai întâi, cuvântul a desemnat trecerea sau aducerea lumii de către Dumnezeu dintru nefiinţă întru fiinţă, iar mai apoi trecerea poporului israelian din robia egipteană la libertatea deplină, scăpat de la moarte prin sângele mielului pascal.


Dacă mielul pascal a prefigurat încă de atunci sacrificiul şi jertfa de pe cruce a Mântuitorului Iisus Hristos, sărbătoarea de Paşte a continuat să reprezinte pentru fiecare om în parte şi pentru întreaga omenire o trecere, atât de la moarte la viaţă, cât şi de la robia păcatelor la starea de libertate a fiilor lui Dumnezeu.

(sursa: Agerpres.)

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri