Căutare Live

Pensionarii protesteaza in toata tara

Peste 200 de pensionari au pichetat astazi sediul Guvernului, alte cateva sute s-au strans in fata Prefecturilor din Galati si Iasi, iar zeci de varstnici au cerut majorarea punctului de pensie si in Salaj. Protestatarii nu au reusit sa obtina ceva concret din partea autoritatilor, dar reprezentantii Federatiei Nationale a Sindicatelor Pensionarilor au discutat, la Palatul Victoria, cu ministrul Muncii, Mihai Seitan.

Citește și
colaj de fotografii cu virgil iantu
Cum arată fiica lui Virgil Iantu. Tânăra are 16 ani și se pozează în costum de baie. A moștenit frumusețea de la ambii părinți
Cum arată fiica lui Virgil Iantu. Tânăra are 16 ani și se pozează în costum de baie. A moștenit frumusețea de la ambii părinți
colaj de fotografii cu cristina ich si alex pirtuca
Cât a crescut fiul Cristinei Ich și a lui Alex Pițurcă. Noah are ochii albaștri ca un ocean și părul creț ca mama sa
Cât a crescut fiul Cristinei Ich și a lui Alex Pițurcă. Noah are ochii albaștri ca un ocean și părul creț ca mama sa
colaj de fotografii cu anamaria prodan
Anamaria Prodan a recunoscut de ce a pozat în reviste pentru adulți: "Toată lumea îmi spunea că nu am nevoie". Motivul ascuns
Anamaria Prodan a recunoscut de ce a pozat în reviste pentru adulți: "Toată lumea îmi spunea că nu am nevoie". Motivul ascuns
Mai multe articolePichet la Prefectura Salaj

Aproximativ 50 de pensionari din cadrul Sindicatului Liber al Pensionarilor din Salaj au pichetat Prefectura, cerand majorarea punctului de pensie la 45 la suta din salariul mediu brut pe economie. Pensionarii s-au strans in jurul orei 11.00 in fata Prefecturii, acestia avand pancarte pe care era scris mesajul "Guvernanti si parlamentari! Sunteti fiii si nepotii pensionarilor! Nu ne amarati zilele ramase!".

Presedintele Sindicatului Liber al Pensionarilor din Salaj , Ilie Gorgan, a declarat ca deciziile Guvernului "sunt o bataie de joc la adresa varstnicilor".

Prefectul judetului Salaj, Vegh Alexandru, a coborat in fata institutiei si a preluat de la pensionar un memoriu cu revendicarile lor care va fi transmis premierului Emil Boc.

Sute de pensionari, in strada la Vaslui si Galati

Peste 300 de pensionari au protestat si in fata Prefecturii Vaslui, nemultumiti in principal de scaderea valorii punctului de pensie in raport cu salariul mediu brut pe economie, iar la Galati la pichetul organizat in fata Prefecturii au luat parte aproximativ 150 de pensionari

La Vaslui, protestatarii, veniti din mai multe comune, precum si din cele cinci orase si municipii ale judetului, si-au exprimat nemultumirile la un microfon adus special pentru miting, ei cerand prefectului ca solicitarile lor sa fie transmise Guvernului.

Protest si la Prefectura Iasi

Zeci de pensionari ieseni au iesit in strada in fata Prefecturii Iasi, cerand, printre altele, pensii mai mari, plata restantelor pentru grupele I si II de munca si eliminarea coplatii in sistemul sanitar.

Vicepresedintele AJP Iasi, Stefan Hobinca, a declarat ca pensionarii vor organiza lunar proteste in cazul in care Guvernul nu va achita restantele pentru grupele I si II de munca si nu va aplica legea 19/2000 pentru cresterea punctului de pensie de la 732 la 826 lei.

Totodata, pensionarii ieseni au solicitat Guvernului sa nu impoziteze pensiile mai mici de 2.000 lei si sa le recalculeze pe cele de peste 3.000 lei.

Razvan Scaesteanu

Proiect de informare privind accesarea fondurilor europene... Pensionarii protesteaza in toata tara...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri