Antena Căutare

Peste 2000 de locuri de muncă pentru români în Europa. Ţările care pun la dispoziţie cele mai multe joburi

Românii au la dispoziție 2.384 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European (SEE), Spania, Portugalia și Marea Britanie fiind țările care oferă două treimi din numărul total de locuri de muncă vacante (1.546), potrivit datelor furnizate de Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă.

www.dgaspcbacau.ro

Românii au la dispoziție 2.384 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European (SEE), Spania, Portugalia și Marea Britanie fiind țările care oferă două treimi din numărul total de locuri de muncă vacante (1.546), potrivit datelor furnizate de Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă.

Astfel, prin intermediul rețelei EURES România, angajatorii din SEE oferă 801 locuri de muncă în Spania (800 locuri pentru muncitori necalificați în agricultură și un loc pentru un maseur), în Portugalia sunt disponibile 400 locuri de muncă pentru muncitori necalificați în agricultură, iar în Marea Britanie angajatorii oferă pentru români 345 de locuri de muncă (70 asistenți medicali, 60 îngrijitori persoane/infirmieri, 45 îngrijitori persoane, 40 asistenți medicali generaliști, 40 șoferi pe mașini de mare tonaj, 20 manipulatori marfă, 20 îngrijitori persoane la domiciliu, 20 stivuitoriști, 20 îngrijitori persoane cu demență, 10 constructori structuri metalice).

În Slovacia sunt disponibile 300 locuri de muncă, respectiv 150 asamblori de mașini și echipamente mecanice, 150 muncitori necalificați în industria automobilelor, iar în Republica Cehă — 197 locuri de muncă (50 lucrători producție, 50 operatori, 50 șoferi transport marfă-internațional, 20 muncitori asamblare, 15 croitori, 10 lucrători în prelucrarea lemnului, un analist IT service desk, un analist suport software).

Totodată, angajatorii din Germania au disponibile 127 locuri de muncă pentru români, respectiv 50 asistenți medicali generaliști, 20 operatori mașini și centrale, 15 șoferi de tir, 10 agenți de pază, 10 agenți de securitate, 5 asistenți manager, 4 operatori mașini și instalații optice, 2 mecatroniști, 2 tehnicieni sisteme de securitate (alarmă și supraveghere), un optician, un operator CNC (strungar/frezor), un asamblor-montator (lucrător în producție), un muncitor necalificat la prelucrarea plasticului/cauciucului, un mecanic industrial, un operator mașină prelucrat plastic/cauciuc, o persoană pentru curățenie, un tehnician fizică de laborator și un electrician.

Românii plecați la muncă în străinătate, luați în vizor de autorități! Ce ”surprize” li se pregătesc

În Suedia pot ajunge 120 de români care vor să lucreze, respectiv 20 femei de serviciu, 15 vopsitori auto, 10 mecanici auto, 10 tinichigii auto, 10 dezvoltatori software, 5 dezvoltatori de software sisteme integrate, 5 arhitecți sistem software, 5 ingineri testare software, 5 chimiști, 5 farmaciști, 5 ingineri în tehnologia farmaceutică, 5 biologi/cercetători în biologie, 5 cercetători în genetică /bioinformatică, 5 ingineri în biomecanică/neurobiologie/știința biomaterialelor, 5 microbiologi, 5 ingineri laboranți.

Ungaria are disponibile 50 locuri de muncă pentru operatori la asamblarea panourilor electrice, în timp ce Norvegia oferă românilor 24 locuri de muncă: 6 dulgheri, 6 dulgheri/parchetari, 6 dulgheri cofraje, 2 instalatori ventilație, 2 tinichigii, un doctorand inginerie biomedicală/biofizică (canale în sănătate/fibrilare ATRIA), un doctorand inginerie biomedicală/biofizică.

Finlanda are disponibile 10 locuri de muncă, personal pentru curățenie, Belgia are disponibile 3 locuri de muncă — 2 directori audit (seniori) în servicii financiare și un proiectant construcții metalice, Franța are 3 locuri de muncă pentru români: 2 tăietori lemne și un agent curățenie, Polonia — 3 locuri de muncă pentru lăcătuși/sudori, în timp ce în Irlanda se poate angaja un tehnician dentar.

Sursa: agerpres.ro

Surpriză. A apărut noul Duster... Premergătoarele, un real pericol pentru copilul tău! Ce alte lucruri mai sunt pe lista neagră!...
Ora de vară 2023. Ce decizie a luat Comisia Europeană
Trecerea la ora de vară 2023 se face pe data de 26 martie. Totuși, foarte multe țări din...
Horoscopul zilei de 22 martie 2023. Racii se vor face remarcați. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 martie 2023 spune că Racii dau dovadă de putere și perseverență...
Parteneri
Dovlecei umpluți cu legume și cușcuș. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x