Antena Căutare

Peste 30 de morţi, în atacul terorist de la spitalul militar din Kabul. Atacatorul ”îmbrăcat în halat alb, cu un Kalaşnikov, a tras în toată lumea"

Peste 30 de persoane au fost ucise de bărbaţi înarmaţi îmbrăcaţi în medici în cel mai mare spital militar din Kabul, au anunţat miercuri oficiali afgani, relatează BBC News.

Peste 30 de persoane au fost ucise de bărbaţi înarmaţi îmbrăcaţi în medici în cel mai mare spital militar din Kabul, au anunţat miercuri oficiali afgani, relatează BBC News.

Militanţi înarmaţi cu arme şi grenade au intrat în clădire după ce unul dintre ei s-a detonat la o poartă a spitalului, iar apoi au deschis focul asupra personalului şi pacienţilor spitalului. Comandouri care au aterizat pe acoperişul Spitalului Sardar Daud i-au ucis pe toţi cei patru atacatori după mai multe ore de luptă.

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atacul. Talibanii au negat orice implicare. De asemenea, peste 50 de persoane au fost rănite, a anunţat Ministerul afgan al Apărării. Preşedintele Ashraf Ghani a declarat că acest atac împotriva spitalului cu 400 de paturi reprezintă o ”călcare în picioare a valorilor umane”.

Atacul a început la ora locală 9.00 (6.30, ora României). Un membru al personalului spitalului care a reuşit să iasă din clădire a declarat că a văzut un atacator ”îmbrăcat în halat alb cu un Kalaşnikov şi care trăgea în toată lumea, inclusiv în paznici, pacienţi şi doctori”.

Televiziuni au difuzat imagini cu oamenii care se ascundeau de atacatori sub pervazurile ferestrelor, la etaj. La mai bine de şase ore după ce a început atacul, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Sediq Sediqqi, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter că forţele speciale au încheiat operaţiunea şi că toţi atacatorii au fost ucişi.

Sursa: news.ro.

Emisiunea „În premieră cu Carmen Avram” își schimbă ora de difuzare și revine cu un nou sezon... Cutremur în România produs în urmă cu puține momente. A avut peste 4 grade pe scara Richter!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x