Antena Căutare

Peste 40.000 de copii renunta in fiecare an la scoala, din cauza saraciei

Rapoartele educatiei arata ca rata abandonului scolar s-a triplat in ultimii 8 ani. Peste 40.000 de copii renunta in fiecare an la scoala, din cauza saraciei. Specialistii spun ca parintii prefera sa-si trimita copiii la munca, sa mai castige ceva bani, decat sa-i lase la scoala.

Prescolarii si copiii de 14 ani sunt cei mai expusi abandonului scolar. Statisticile arata ca, in urma cu opt ani, 69% dintre elevii de-a opta continuau studiile, acum cifra a scazut cu 8 procente.

Ultimul raport prinvind starea educatiei arata ca Romania este pe locul doi in privinta abandonului scolar, dupa Bulgaria. Ca sa-i convinga pe copii sa nu renunte la educatie, ministerul are doua programe: ",Scoala dupa scoala", sau ",A doua sansa".

Un ajutor consistent in privinta scolarizarii vine din partea ONG-urilor. O astfel de organizatie, ,"Salvati copiii", isi propune ca in trei ani sa aduca la scoala peste 8.000 de copiii care fie au renuntat, fie nici nu au ajuns inca pe bancile scolii.

EDITORIAL, de Adrian Paunescu: Va tin la dispozitie finalul existentei mele... Băsescu îi închină ode lui Ceauşescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x