Antena Căutare

Vestea zilei! Primul spital oncologic pentru copiii din România a primit o donație colosală din partea unei companii românești de petrol și gaze!

Vestea zilei! Primul spital oncologic pentru copiii din România a primit o donație colosală din partea celei mai mari companii românești de petrol și gaze! 

Vestea zilei! Primul spital oncologic pentru copiii din România a primit o donație colosală din partea celei mai mari companii românești de petrol și gaze!

OMV Petrom va contribui cu 10 milioane de euro la construcția primului spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România, un proiect al Asociației ,,Dăruiește Viață''. Suma strânsă până acum din donații și sponsorizări pentru construcția spitalului a depășit 15,5 milioane de euro, iar cele 10 milioane de euro cu care va contribui OMV Petrom "ne ajută să încheiem proiectul conform calendarului stabilit", spune Carmen Uscatu.

O a doua veste bună este că donația va fi de folos și pentru dotarea spitalului cu aparatură, potrivit HotNews.ro.

Oana Gheorghiu, cofondatoarea a Asociației ,,Dăruiește Viață'' afirmă că donația va putea asigura, de asemenea, pregătirea viitorilor doctori în străinătate.

"Mai este nevoie de bani, lucrurile nu se termină aici. Spre exemplu, pe măsură ce am avansat în proiect, am constatat că trebuie să schimbăm centrala termică a întregului spital pentru că are 40 de ani și stă să moară. Va trebui să sistematizăm întregul spațiu, curtea. Mai avem nevoie de bani pentru ca la final, peste 3-4 ani, totul să arate perfect și să reușim să facem acolo un spital care să arate ca în țările civilizate", a precizat Oana Gheorghiu, pentru HotNews.ro.

"Banii de la Petrom sunt ca o gură de aer, pentru că ne gândeam cu groază ce se va întâmpla dacă Ministerul Sănătății nu va veni cu bani pentru dotarea spitalului, iar acum am scăpat de stresul ăsta", mai spune Oana Gheorghiu.

Au murit ținându-se de mână. Mamă și fiu, arși de vii, la Vaslui. Imagini cu puternic impact emoțional... Tragedie pe calea ferată. Taximetristul a ignorat semnalele și a fost izbit în plin de tren. Unul dintre pasageri a muri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x