Antena Căutare

Poliţiştii români vor purta uniforme noi. Unii agenți spun că seamănă cu un trening mai elegant

De anul viitor, poliţiştii români vor purta haine noi. Doar că revoluţia vestimentară s-a transformat într-o revoltă a modei. Primul model de uniformă de nouă generaţie prezentat oamenilor legii a fost catalogat de poliţişti drept un trening mai elegant.

De anul viitor, poliţiştii români vor purta haine noi. Doar că revoluţia vestimentară s-a transformat într-o revoltă a modei. Primul model de uniformă de nouă generaţie prezentat oamenilor legii a fost catalogat de poliţişti drept un trening mai elegant.

Alţi ofiţeri sunt şi mai duri şi spun că vor arăta fix ca paznicii şi agenţii de securitate. În plus, uniforma gândită de reprezentanţii unei fabrici de textile se aseamănă cu actuala uniformă de iarnă a poliţiştilor locali.

Culoarea sobră, inscripţia simplă şi şapca modernă care înlocuieşte cascheta clasică îi nemulţumesc pe poliţişti. O demonstrează zeci de comentarii, publicate pe paginile de socializare ale sindicatelor:

"Hugo Chavez e mândru. În sfârşit nu va exista nicio diferenţă între noi şi paznicii din malluri."

"Măcar e negru şi nu mai trebuie să sugem burta. Cică negrul scoate în evidenţă ochii."

"Treningul ăsta nu e urât, e foarte urât. Vom fi oamenii negri şi la propriu."

Florin Vâlnei, lider de sindicat: Când schimbăm o uniformă brutal, din punct de vedere estetic, până nu ne obişnuim cu ea o să avem probleme. Vara avem o problemă cu uniforma că ne iese sarea prin spinare

Designerii sunt şi mai vehemenţi.

Cristina Andrei, creatoare de modă: Geacă, pantaloni de trening. E atât de simplist făcută încât. Omul ăla dacă este îmbrăcat mult mai prost decât mine cum ar putea să se impună în faţa mea?

Însă nici uniforma actuală nu e pe placul cetăţenilor.

Într-un sondaj de opinie realizat în luna octombrie, aproape jumătate dintre respondenţi au admis că le este greu să facă diferenţa între un angajat al Ministerului de Interne şi un poliţist local. De vină ar fi uniforma aproape identică.

Bogdan Toader, lider de sindicat Europol-Brigada Rutieră: Au existat la nivelul poliţiştilor inclusiv discuţii să ne înregistrăm uniforma la OSIM, să nu ne mai fie copiată.

Până să aleagă noua uniformă, reprezentanţii Ministerului de Interne mai aşteaptă propuneri şi din partea angajaţilor.

Citește mai mult pe Observator.tv!

Incendiu la un bloc de garsoniere din Constanța! 17 persoane, copii și adulți se aflau în clădire... Etajul unui bloc din centrul Capitalei s-a prăbuşit din senin. Deşi e vechi de 130 de ani, blocul periculos n-a fost con...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x