Antena Căutare

Pot transmite țânțarii coronavirusul? Insectele intră în contact cu sângele uman pe care îl pot transmite cu diferiți agenți patogeni

Uscătoarele de mâini nu omoară coronavirusul, consumul de cocaină nu protejează de acest patogen, iar ţânţarii nu transmit noul COVID-19: Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) răspunde la astfel de zvonuri care circulă, relatează miercuri EFE.

Galerie
Pot transmite țânțarii coronavirusul? Insectele intră în contact cu sângele uman pe care îl pot transmite cu diferiți agenți patogeni | Edit

Un studiu publicat, joi, de Institutul Naţional italian al Sănătăţii, a demonstrat că ţânţarii nu transmit coronavirusul, informează AFP.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat deja că nu există nicio dovadă că boala ar putea fi transmisă de aceste insecte, care se crede că ar putea transmite paludismul, febra denga sau alte maladii atunci când înţeapă oamenii. Însă cel mai recent studiu, realizat în colaborare cu Istituto Zooprofilattico Sperimentale delle Venezie (IZSVe), o organizaţie de cercetare a sănătăţii animale, a arătat că ţânţarul-tigru sau cel comun nu transmis Covid-19.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Se poate să iei coroanvirus de pe bancnote sau monede?

Articolul continuă după reclamă

Riscul unei infecţii prin contactul cu obiecte, inclusiv când acestea trec din mână în mână precum monedele bancnotele sau cărţile de credit este foarte redus.

CÂINII ŞI PISICILE, PERICOL DE CONTAGIERE

Deocamdată nu există nicio dovadă că noul coronavirus infectează şi animalele de companie precum câinii şi pisicile. Totuşi acestea pot fi purtătoare ale bacteriilor obişnuite pe care le pot transmite oamenilor, precum E. coli şi Salmonela.

USCĂTOARELE DE MÂNI OMOARĂ VIRUSUL

Tragedie la malul mării! Un copil a fost scos din apă în stop cardio-respirator, iar altul este căutat deja de ore bune, în larg

Nu, aparatele profesioniste de uscat mâinile care se găsesc în băile publice nu omoară noul COVID-19, chiar dacă sunt folosite şi timp de 30 de secunde. Contagierea poate fi oprită doar dacă se foloseşte dezinfectant sau apă cu săpun.

URINA DE COPIL PROTEJEAZĂ

Fals: urina nu omoară nici virusul nici bacteriile, dimpotrivă, poate conţine cantităţi de material viral sau bacterian. De aceea, spălarea pe mâini cu urină de copii nu protejează împotriva COVID-19. Este obligatorie folosirea unui dezinfectant pe bază de alcool, sau apă şi săpun.

GERUL ŞI ZĂPADA UCID VIRUSUL

Virusurile, la fel ca şi COVID-19, trăiesc în corpul uman a cărui temperatură se menţine între 36,5 şi 37 grade Celsius, indiferent de condiţiile meteo, prin urmare nu se poate spune că frigul sau zăpadă elimină acest patogen.

COCAINA IMUNIZEAZĂ ÎMPOTRIVA VIRUSULUI

Nu există probe care să sprijine această afirmaţie. Cocaina este un drog stimulativ şi care dă dependenţă, astfel încât consumul său poate avea efecte secundare grave şi este dăunător sănătăţii.

TREBUIE SĂ SPELI CORPUL CU ALCOOL ŞI CLOR

Nu este de niciun folos dacă în corp a intrat deja virusul. Pulverizarea de alcool poate deteriora hainele şi mucoasa.

VACCINURILE ÎMPOTRIVA PNEUMONIEI SUNT BUNE ŞI ÎMPOTRIVA COVID-19


Nu, vaccinurile, precum cel împotriva Haemophilus influenzae de tip B (Hib), nu protejează împotriva noului coronavirus. COVID-19 este un nou coronavirus, prin urmare trebuie dezvoltat un vaccin specific la care se lucrează cu sprijinul OMS.

ANTIBIOTICELE SUNT EFICIENTE

Aceste medicamente nu vor evita contagierea coronavirusului şi nici nu vor vindeca persoana infectată. Antibioticele sunt eficiente împotriva bacteriilor, nu şi împotriva virusurilor, precum COVID-19. În cazul spitalizării pot fi administrate antibiotice pacienţilor pentru a nu contracta infecţii bacteriene.

VIDEO | Prăpăd în România! Țara este asaltată de inudații și vreme rea. ANM a emis cod galben de vreme rea în mai multe județe


SPĂLAREA CĂILOR NAZALE PREVINE CONTAGIEREA


Nu există probe care să arate că această practică protejează de infectarea cu noul coronavirus. Deşi spălarea căilor nazale în mod regulat cu soluţie salină poate accelera recuperarea după o răceală obişnuită, nu s-a dovedit că previne infecţiile respiratorii.


CONSUMUL DE USTUROI PROTEJEAZĂ


Usturoiul este un aliment sănătos şi poate avea proprietăţi antimicrobiene, dar nu s-a demonstrat că dacă se consumă usturoi te poate proteja de noul virus.

(sursa: Agerpres)

VIDEO | Prăpăd în România! Țara este asaltată de inudații și vreme rea. ANM a emis cod galben de vreme rea în mai multe ... Pacientă cărată în spate de fiica sa, după ce a stat o oră în mașină pentru că ministrul Sănătății se afla în spital! Cu...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade
Super Neatza, 15 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vreme friguroasă, cu maxime de până la 5 grade Miercuri, 15.01.2025, 08:39
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x