Antena Căutare

Pregatiti pentru Craciun: usile s-au deschis pentru colindatori

Cu mic cu mare, si mai ales cu urarile invatate, romanii au pornit deja din casa in casa la colindat. Nu e treaba usoara sa mearga prin frig si prin zapada sa cante, dar traditia e traditie. Plus ca la final vine si rasplata. Cand termina de cantat gazdele le umplu desagile cu mere, nuci si colaci. Sunt insa si zone in care flacaii nu se multumesc doar sa colinde

Satele din Banatul Montan au fost luminate azi noapte de focuri imense. Oamenii le-au aprins la rascruce de drumuri. Repetitiile au inceput dupa ce s-au stins focurile. Tineri imbracati in blanuri si cu clopotei la brau, supranumiti "Mosii", au pornit pe strazi.

Si in satul Brebu din Dambovita, s-au auzit colinde dupa miezul noptii. Toate portile s-au deschis in fata copiilor care au mers cu colindul.

In comuna bistriteana Rodna, colindatorii au pornit din poarta in poarta inainte sa se intunece. Toate bunatatile pe care le-au primit de la gazde le vor darui celor care nu au ce sa puna pe masa de Crãciun.

Pentru cei care nu sunt acasa sa-i primeasca pe colindatori, preotii de la Manastirea Curtea de Arges au gasit o solutie. Au realizat o aplicatie pentru Iphone cu care oamenii pot asculta colinde gratis. Cei care si-o instaleaza vor putea asculta 11 colinde, pana luna viitoare.

S-au rasculat impotriva preotului pentru ca le cere taxe prea mari... Vesti bune pentru Dinu Patriciu: Organismul lui a acceptat noul ficat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x