Antena Căutare

Premieră la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara. Pacienţii pot fi îngrijiţi chiar în saloane, şi nu la secţia de Terapie Intensivă

Premieră în România, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara. Pacienţii în stare gravă sau care tocmai au fost operaţi pot fi îngrijiţi chiar în saloane, şi nu la secţia de Terapie Intensivă. Medicii merg la ei cu aparatură specială mobilă. Modelul a fost preluat din spitalele americane.

Premieră în România, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara. Pacienţii în stare gravă sau care tocmai au fost operaţi pot fi îngrijiţi chiar în saloane, şi nu la secţia de Terapie Intensivă. Medicii merg la ei cu aparatură specială mobilă. Modelul a fost preluat din spitalele americane. Astfel, secţiile de terapie nu mai sunt supraaglomerate şi, cel mai important, scade şi numărul de infecţii , care de atâtea ori s-au dovedit fatale.

Cu un mini-salon de terapie intensivă în spate, de fapt un rucsac cu aparatură medicală, doctorii de la spitalul judeţean Timişoara fac minuni, de câteva luni. Când un pacient se simte rău, nu mai trebuie transportat etaje întregi, cu liftul, până în secţia de terapie. Vin medicii la el.

„ Rezultatele sunt deosebite trebuie să spunem, de la început. Astfel, numărul de stopuri cardio-respiratorii pe secţia de neurochirurgie, unde am implementat proiectul, a scăzut spectaculos cu 57 la sută, deci o scădere foarte mare, pentru că pacienţii au fost sesizaţi când aveau tendinţa să se agraveze şi au fost îngrijiţi adecvat.” , a declarat Dorel Sandesc, profesor doctor, şef Secţie ATI SCJUPBT.

Proiectul, pilot deocamdată, urmează să fie pus în aplicare în mai multe spitale din România. Mai ales că, de la începutul anului, 69 de instituţii din ţară au raportat peste 1.000 de infecţii asociate asistenţei medicale.

Trăim în ţara drumurilor care se surpă înainte de inaugurare şi a celor mai mulţi morţi pe şosele... Încep înscrierile la „Loteria vizelor DV-2021”! Ce trebuie să știi ca să nu fii descalificat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x