Antena Căutare

Preotul Vasile Răducă a demisionat din funcţia de prodecan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă

"Universitatea din Bucureşti anunţă că profesorul Vasile Răducă şi-a depus, în după-amiaza acestei zile, demisia din funcţia de prodecan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă ”Justinian Patriarhul”", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de reprezentanţii universităţii.

Reprezentanţii Universităţii din Bucureşti anunţă că profesorul Vasile Răducă şi-a depus, miercuri după-amiază, demisia din funcţia de prodecan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă. Declaraţiile făcute de preotul Vasile Răducă la Radio Trinitas, pe tema victimelor violului, a relaţiilor interetnice şi a islamismului, au provocat indignare şi sancţionarea postului de radio de către CNA.

"Universitatea din Bucureşti anunţă că profesorul Vasile Răducă şi-a depus, în după-amiaza acestei zile, demisia din funcţia de prodecan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă ”Justinian Patriarhul”", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de reprezentanţii universităţii.

Aceştia precizează că urmează ca decanul facultăţii, prof. Ioan Moldoveanu, să înainteze rectorului Mircea Dumitru nominalizarea prodecanului care va prelua atribuţiile deţinute până acum de prof. Vasile Răducă.

Vasile Răducă, prodecan al Facultăţii de Teologie şi secretar al Comisiei de Bioetică a Patriarhiei Române, a făcut afirmaţii controversate şi discriminatorii despre sex, viol şi musulmani în emisiunea difuzată în 27 mai, la Radio Trinitas şi reclamată de ascultători, potrivit site-ului paginademedia.ro. El a spus: "când e vorba de viol, este vorba de un viol la care au consimţit persoanele respective" sau "în islam, femeia este considerată o lighioană".

Universitatea din Bucureşti s-a delimitat public de declaraţiile profesorului Vasile Răducă făcute la postul de Radio Trinitas, pe care le consideră inacceptabile, se arăta într-un comunicat transmis News.ro.

Prodecanul Facultăţii de Teologie din Bucureşti Vasile Răducă a făcut noi declaraţii pe tema violului, el declarând că ”graviditatea, în cazul violului, de multe ori se datorează unui consimţământ pe care victima şi l-a dat” iar femeile trebuie să evite mediul în care pot fi violate. Întrebat despre violul asupra copiilor, a replicat că aceştia trebuie păziţi şi că un copil trebuie şi apărat,şi educat, El a reluat într-o formă mult mai gravă afirmaţiile făcute într-un interviu la Radio Trinitas care a stârnit indignare şi a atras sancţionarea postului de către CNA.

”Graviditatea, în cazul violului, de multe ori se datorează unui consimţământ pe care victima şi l-a dat sau unei neştiinţe. Nu stai să fii violată, nu stai să... Îţi iei măsuri de precauţie”, a declarat preotul marţi seară, la Observator TV.

Întrebat cum se poate realiza acest lucru, preotul a replicat: ”Nu te duci în mediul în care să poţi fi violată”.

Când i s-a spus că violul se poate întâmpla oriunde, Răducă a afirmat: ”Eu nu cred că violează cineva oriunde”.

Întrebat, în această logică, cum evită un copil violul, preotul a răspuns: ”Un copil trebuie păzit, trebuie apărat copilul. Un copil trebuie şi educat”.

Când i s-a explicat că uneori violatorul este tatăl sau unchiul sau omul din casă, preotul a spus: ”Cu atât mai mult trebuie sancţionaţi”.

El a ţinut să sublinieze că ”nu orice viol se soldează neapărat cu stare de graviditate”.

După ce i s-a spus că multe violuri se soldează cu graviditate, Vasile Răducă a declarat sec: ”Sunt foarte multe violuri, probabil”.

Sursa : news.ro

Unde va fi înmormântat fostul soț al Corinei Chiriac: „Mai avem o zi să ne luăm rămas bun de la tine..”... Lecție pentru toți românii! Un profesor nevăzător al luat nota 10 la examenul de titluarizare 2019: „În învățământul de ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x