Antena Căutare

Președintele Aerostar: "Avionul SMURD e doar hangarizat la noi, nu suntem obligați să-l reparăm!"

Preşedintele director general al companiei Aerostar Bacău, Grigore Filip, a declarat marţi, pentru Agerpres, că avionul performant SMURD, de tip Piper PA-42 Cheyenne III este "doar hangarizat la Bacău".

Președintele Aerostar: "Avionul SMURD e doar hangarizat la noi, nu suntem obligați să-l reparăm!"
| dcnews.ro

Preşedintele director general al companiei Aerostar Bacău, Grigore Filip, a declarat marţi, pentru Agerpres, că avionul performant SMURD, de tip Piper PA-42 Cheyenne III, este "doar hangarizat la Bacău".

Secretarul de stat Raed Arafat a afirmat, în ediţia de miercuri a emisiunii "Sinteza zilei", că avionul SMURD nu a putut fi folosit în transportul echipei de transplant la Oradea, pentru că se afla în hangarul firmei din Bacău, deoarece îi lipseşte o piesă.

"Nu e responsabilitatea noastră nici reparaţia, nici procurarea piesei de schimb. Am decis hangarizarea sa din spirit de întrajutorare, nu am pretins nici măcar o plată, ţinând cont că este un avion scump, dar şi foarte necesar în momente medicale importante, iar dacă ar fi stat în aer liber exista riscul de a se produce şi alte deteriorări", a explicat directorul firmei Aerostar, citat de hotnews.ro.

În condiţii meteo nefavorabile, potrivit specialiştilor în aviaţie, acest tip de avionul este un mijloc de transport mult mai sigur şi permite executarea unor misiuni care nu pot fi realizate cu elicopterele SMURD.

Avionul SMURD, fabricat în SUA, a fost achiziţionat din Austria, la mâna a doua, având 5.500 de ore de zbor efectuate. Banii au provenit de la românii care au direcţionat 2% din impozitul pe venit către Fundaţia pentru SMURD, dar şi din sponsorizări.

ANAGRAMĂ | Dacă amesteci literele Iovan... îți iese "avion"!... Parchetul s-ar putea autosesiza în cazul accidentului aviatic din Apuseni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x