Antena Căutare

Presedintele CNAS: Medicii prescriu medicamente scumpe in schimbul unor vacante exotice

Scandalul dintre medicii de familie si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate continua. Presedintele Casei ii acuza pe medici ca prescriu anumite medicamente in schimbul unor vacante exotice.

"Vreau sa denunt relatia de concubinaj care a existat si exista intre medicii prescriptori si piata farmaceutica. Acest lucru se petrece proportional cu o crestere a vacantelor si a concediilor exotice pe care unii medici le fac", a declarat Lucian Duta.

Potrivit presedintelui CNAS, unii dintre medicii prescriu anumite medicamente in schimbul unor avantaje, cum ar fi excursii in strainatate.

Duta: Medicii prescriu numai medicamente scumpe

"In Romania se prescriu doar medicamente scumpe. Rolul CNAS este de a asigura medicamente pentru toti pacientii. In ultimii ani a fost o crestere a resurselor financiare de aproape 70%."

„Sigur ca banii sunt inca putini, dar acesti bani s-au dus pe consumul de medicamente scumpe chiar daca exista si variante la fel de bune, dar mai ieftine", a adaugat Lucian Duta.

Retete pentru oameni morti

Presedintele CNAS a mai facut referire si la situatiile in care, la controale de rutina, s-a descoperit ca erau prescrise retete pentru pacienti care erau decedati.

"In urma unui control de rutina efecutat in ultima luna am descoperit 2.000 de retete prescrise la pacienti decedati unii chiar si de acum trei ani. Am sesizat organele statului. Suntem in proces de recuperare a sumelor", a precizat Lucian Duta.

Sursa: Antena3

UPDATE! 50 de copii, evacuati dupa ce au ramas blocati in liftul salinei Slanic Prahova... Sindicalistii din Garda Financiara ameninta cu declansarea grevei generale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x